Pisz wg tego schematu:
klasa, wychowawca, zapisanych (liczba), klasyfikowanych (liczba), średnia frekwencja, charakterystyka klasy (tu jaki to zespół, osiągnięcia, udział dzieci w w konkursach (zajęte miejsce - o ile jest sukces), wydarzenia z klasy, udział w zajęciach pozalekcyjnych, dzieci wyróżniające się, dzieci z problemami, dzieci diagnozowane w poradni, stosowany rodzaj pomocy, czytelnictwo, współpraca z rodzicami- jak się układa, wycieczki. Na końcu nas obowiązuje regułka, w tym przypadku kopiuję z mojej "Zaplanowane treści programowe zostały zrealizowane, utrwalone i są w toku sprawdzania. Rodzice otrzymują ocenę opisową."
_________________ Trzeba umieć iść słoneczną stroną życia
Nie wiem, jaki masz dziennik, u nas są 2 rodzaje do kl. I -III. Mnożysz liczbę dzieci przez liczbę dni nauki w danym miesiącu. To wyjdzie "razem" (jest taka tabelka przy końcu dziennika. Liczysz dni nieobecności i odejmujesz od tego razem. Zostanie obecnych. Teraz liczbę obecnych mnożysz przez 100 i to wszystko dzielisz przez liczbę w "razem". I tak w każdym miesiącu, później sumujesz te liczby w miesiącach I semestru i dzielisz przez liczbę miesięcy. Wyjdzie średnia semestralna.
Koma, mamy 2 rodzaje dzienników. I i II klasa nie mają rozliczenia godzinowego tylko dni. Ja mam inny dziennik, toteż liczę jak w klasach starszych. W pierwszym zdaniu to napisałam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum