Post nr 1, Wysłany: 2010-06-26, 14:52 Dziecko autystyczne
Witam.
Sprawa przedstawia się tak dwie panie w szkole masowej jedna z oligo a druga z oligo i wczesnym wspomaganiem rozwoju i edukacji dziecka autystycznego. Która z nich ma szansę pracować z dzieckiem autystycznym i właściwie w ramach jakich zajęć?
Jakie kwalifikacje powinien mieć nauczyciel by prowadzić zajęcia z dzieckiem autystycznym?
Dziekuję
Basso profondo
Post nr 2, Wysłany: 2010-06-26, 17:13
di26 napisał/a:
Która z nich ma szansę pracować z dzieckiem autystycznym
Może ta, która się bardziej przykłada do swojej pracy?
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
No tak byłoby najlepiej! i tego życzę wszystkim ale niestety nie zawsze o to chodzi...
123mama
Przedmiot nauczania: Język polski
Post nr 4, Wysłany: 2010-06-30, 19:28
Witam,
Mam do wszystkich pytanie.
Czy osoba , która nie jest pania magister(jest na 4 roku studiów zaocznych) moze pracowac z dziecmi uposledzonymi w stopniu lekkim w szkole specjalnej? Nie ma takze oligo.
Pytam , poniewaz we wrzesniu, w mojej miejscowosci szukano nauczyciela i nie chciano mnie przyjac , poniewaz nie miałam oligo. Jestem nauczycielem i juz mam oligo.
Dodatkowo osobie tej , o której pisze zaproponowano zrobienie stazu na nauczyciela kontraktowego(uczy angielskiego). Pytam , poniewaz juz nie wiem , czy to sa znjomosci, czy moze ja ja czegos nie wiem. Prosze o odp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum