anmar
Post nr 16, Wysłany: 2009-01-19, 16:05
Takie pismo mapisałam i dostałam odpowiedż odmown. Dyrektor się upiera, że musi być zapis o zwolnieniu z drugiego języka. Jutro odbieram pismo z PPP. Nie ja, ale oni chcą powiadomić Kuratora
_________________ Leges ab omnibus intellegi debant
Basso profondo
Post nr 17, Wysłany: 2009-01-19, 16:10
To zwracam honor. Możesz zacytować pismo dyrektora?
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
witam,
dostałam orzeczenie, że mogę być zwolniona z drugiego języka obcego. zaniosłam odpowiednie papiery do p. dyrektor, dostałam zgodę i zostałam wg wychowawczyni zwolniona tylko z normalnego angielskiego, z czego ja tego nie rozumiem. a mam język angielski normalny i angielski zawodowy. to tak jakbym w ogóle nie była zwolniona. drugi język to niemiecki i ten przedmiot chcę zdawać na maturze.
nie podoba mi się ta decyzja, czy można w związku z tym coś jeszcze zdziałać?
bardzo proszę o odpowiedzi. tak mało piszemy na ten temat, a szkoda
anno
Przedmiot nauczania: Inne
Post nr 20, Wysłany: 2011-10-28, 14:20
Witam jestem logopedą i pedagogiem specjalnym, uczyłam już wiele dzieci z wadami słuchu i wiem jak wiele problemów mają osoby z niedosłuchem lub częściową głuchotą, wiem, że często nie mają na kogo liczyć, a przede wszystkim bezradność i niewiedza rodziców, do tego jeszcze mała empatyczność dyrekcji i wielu urzędników powodują, że osoby te borykają się nie tylko ze swoją dysfunkcją, ale muszą jeszcze walczyć z przeciwnościami losu, dla mnie jest to chora sytuacja, że ktoś musi biegać po urzędach, poradniach skoro jest Rozporządzenie Ministra - dokument nadrzędny i w szkole piszą tylko rodzice do dyrektora podając nr rozporządzenia o zwolnienie ucznia z takiego zajęcia, uczeń z orzecznictwem specjalnym o niepełnosprawności ma być zwolniony z nauki drugiego języka , jeśli chodzi teraz o twoją sytuację to wyjście jest - poprostu Kuratorium !!! - oficjalne pismo i czekanie na decyzję pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum