arey
Przedmiot nauczania: Inne
Post nr 1, Wysłany: 2008-08-23, 18:31 ETAT DLA NAUCZYCIELA REWALIDANTA
Witam.
Jakie jest pensum dla nauczyciela prowadzacego zajęcia rewalidacji z dziećmi głęboko uposledzonymi? Czy są to zajęcia 45 minutowe czy godzinne.
Od września rozpoczynam pracę z grupą dzieci głęboko upośledzonych w wieku 3-7 lat. Prosze o pomoc!
witaj!!!!
Ja od trzech lat prowadzę zajęcia rewalidacyjne z głęboko upośledzonym w domu ucznia, mam 4 godziny tygodniowo i u mnie to jest liczone jako godziny ponadwymiarowe, zajecia trwają 45 minut.Pozdrawiam.
Potosia, to ja nie wiem z jakiego przepisu korzystasz, domyślam się, że sama zmieniłas sobie czas pracy z dzieckiem, bo w rozporządzeniu wyraźnie jest napisane, że godzina lekcyjna z dziećmi głęboko upośledzonymi trwa pełną godzine zegarową.....nie pracujesz z dzieckiem 45minut jak z innymi, tylko 60min. jesli będziesz chciała, podrzuce rozporządzenie, choc myslę, że powinnaś je znać skoro uczysz te dzieciaki:) pozdrawiam ciepło:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum