[uczeń]Iwona1
Przedmiot nauczania: Język polski
Wiek: -975 Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 2 Skąd: mazowieckie
Post nr 1, Wysłany: 2008-11-06, 08:53 kwalifikacje- pomocy
Jestem studentką III roku pedagogika szkolna i opiekuńcza. Chcę pracować w specjalnym ośrodku szkolno wychowawczym w szkole podstawowej. Klasy są tu od 4 do 6. Wiem że muszę zrobić oligo ale czy da się zrobic oligo z przedmiotem kierunkowym czy osobno przedmiot i oligo? Jeżeli osobno to czy jak chcę uczyć polskiego to muszę iść na polonistykę, czy dla tych klas podstawowych jest jakiś inny kierunek? z Góry dziękuje za pomoc
Rom
Przedmiot nauczania: Język polski
Wiek: 64 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 11 Skąd: wielkopolskie
Post nr 2, Wysłany: 2008-11-06, 15:27
Musisz skończyć kurs oligofrenopedagogiki, niestety nie ma tam przedmiotu kierunkowego, którego byś mogła uczyć w szkole.Są prawdopodobnie kursy przedmiotowe, czy jakieś podyplomówki, na których możesz zdobyć odpowiednie kwalifikacje przedmiotowe. Popytaj w jakiej uczelni humanistycznej.Wiem, że ludzie kończyli takie co z j.p. w 1,5 roku.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum