Post nr 1, Wysłany: 2008-02-03, 09:13 Programy nauczania dla lekko upośledzonych - ktoś ma?
Czy ktoś ma na kompie zapisane programy nauczania uczniów z lekkim upośledzeniem umysłowym? Do klas 4-6?
Zakładałam w październiku wątek, podawałam linki do programów (były do pobrania za darmo z WSiPu), ale teraz ich nie ma, a ja nie zapisałam ich sobie
Specjalnie wątek nowy zakładam, żeby był widoczny i nie połączył sie z moim ostatnim postem w starym temacie. Moderatorów proszę za kilka dni o wywalenie tego, dobrze?
Zakładałam w październiku wątek, podawałam linki do programów (były do pobrania za darmo z WSiPu), ale teraz ich nie ma, a ja nie zapisałam ich sobie
To znaczy wątku nie ma czy linki zginęły. Jak pamiętasz temat wątku, to skorzystaj z opcji szukaj. Nie sądzę, aby przepadł. Może jest tylko gdzieś przeniesiony.
A wracając do tematu tego wątku, to uczniowie z upośledzeniem w stopniu lekkim realizują przecież taką samą podstawę programową. Jedynie metody pracy i sposób oceniania muszą być dostosowane do ich indywidualnych potrzeb i możliwości. Program jest więc taki sam jak dla pozostałych uczniów. trzeba tylko zrobić dostosowanie.
No właśnie, niestety Wiem, że jest wątek, w końcu sama go zakładałam Ale WSiP nie umieszcza już programów u siebie, pożałowali Malgalo - chodzi o to, że muszę napisać modyfikacje programowe, ale w oparciu również o te programy, nie o samą podstawę
Post nr 9, Wysłany: 2008-02-09, 16:56
Programy na stronie WSIP-u w dalszym ciągu są dostępne:
mam prośbę: w tym roku po raz pierwszy mam nauczanie indywidualne ucznia u pośledzonego w stopniu lekkim, jest on w klasie IV , mam prowadzić język polski i historię i nie wiem jak napisać rozkład materiału z tych przedmiotów może ktoś ma gotowy taki rozkład i może mi go przesłać?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum