Post nr 1, Wysłany: 2009-09-16, 18:36 pytanie o PEP-R
Chciałabym się dowiedzieć czy do diagnozowania PEP-Rem wymagane jest specjalne szkolenie i w związku z tym dyplom ukończenia takiego kursu?? Od 2 tygodni pracuję w PPP i zostałam poinformowana, że do badań PEP-Rem potrzebne są mi specjalne kwalifikacje, ale nie wiem ile w tym jest prawdy. Jeżeli faktycznie wymagany jest taki kurs, to bardzo prosze o podpowiedzi gdzie mogłabym wziąć udział w takim szkoleniu (jestem z Pomorza).
Z góry dziękuje za odpowiedzi
wolfgang
Przedmiot nauczania: Inne
Wiek: 38 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 1 Skąd: dolnośląskie
Post nr 2, Wysłany: 2009-10-08, 20:41
Do pracy Profilem Psychoedukacyjnym nie są potrzebne specjalne uprawnienia ale trzeba dobrze znać to narzędzie:) tzn umiejętność obliczania, i interpretowania wyników; oraz oceny poziomu rozwoju oraz określania zaburzeń w zachowaniu badanego dziecka. Wiem, że szkolenia z Diagnozy funkcjonalnej w tym PEP-R robi firma remediar Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum