Dziewczyny, moje dzieci z orzeczeniami w klasie integracyjnej dostały 4 godziny na rewalidację. Czy mogę połączyć zajęcia z j.polskiego dla dwóch osób, czy rewalidacja to model zajęć 1 na 1? Zajęcia pozalekcyjne w naszej szkole.to dość duzy problemem ze względu na logistykę...
Rtewalidacja to zajęcia indywidualne, ale niektórzy uczniowie mają napisane w orzeczeniu, żeby zostali włączani do grupu (sprawdź orzeczenie, a dokładnie zalecenia). Mój jeden uczeń ma takie zalecenie i uczestniczę z nim w zajęciach w klasie do której przynależy, wiadomo nie zawsze.
Zajęcia rewalidacyjne to zajęcia indywidualne ale mogą być prowadzone w grupach po 2-3 uczniów o podobnych brakach w nauce i nie tylko bo dotyczą one różnego rodzaju ćwiczeń np pamięć czy koordynacji itd. odbywają się po lekcjach lub np na w-f jeżeli dziecko jest zwolnione z ćwiczeń. Są ujęte w grafiku zajęć nauczyciela i robi to dyrektor, a nauczyciel dobiera dzieci.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum