odsyłam do pozycji pt. "Koncepcja edukacji fizycznej - Poradnik metodyczny" Urszuli Kierczak i Janusza Janota. Tam jest cała tematyka edukacji zdrowotnej która realizuję.
A ja odsyłam do pięknie napisanej książki "Edukacja zdrowotna" Barbary Woynarowskiej.
mateoo napisał/a:
jak może u was w szkole nie być takiego przedmiotu? Może przewidziano go na 3 kl.
Ale moment, moment. U was edukacja zdrowotna jest jako OSOBNY przedmiot? Ja też tak chcę, wreszcie mogłabym sobie pouczyć
odsyłam do pozycji pt. "Koncepcja edukacji fizycznej - Poradnik metodyczny" Urszuli Kierczak i Janusza Janota. Tam jest cała tematyka edukacji zdrowotnej która realizuję.
A ja odsyłam do pięknie napisanej książki "Edukacja zdrowotna" Barbary Woynarowskiej.
Potwierdzam. Książka pani profesor jest bardzo wartościowa. Miałem okazję się z nią zetknąć.
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Post nr 18, Wysłany: 2011-02-22, 07:30 edukacja zdrowotna
A propo książek, warto zapoznać się z publikacją autorstwa Katarzyny Borzuckiej-Sitkiewicz pt."Promocja zdrowia i edukacja zdrowotna". Poza teoretycznymi rozważaniami dot. promocji zdrowia i praktyki szkolnej zawarty jest również obszerny rozdział dotyczący metodyki i wdrażania edukacji zdrowotnej w szkołach.
Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 19, Wysłany: 2011-12-01, 14:32 Pytanko
Witam. Mam pytanko do nauczycieli WF lub przyrody. Czy mieliście może na studiach jako przedmiot edukację zdrowotną? Jeżeli tak to byłabym wdzięczna gdybyście podali mi nazwę uczelni oraz kierunek. Byłabym wdzięczna również za odpowiedź na pytanie jak przedmiot edukacja zdrowotna przygotowały was do prowadzenia zajęć z dziećmi. Z góry dziękuję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum