Kotkowa_
Przedmiot nauczania: Język polski
Wiek: 42 Dołączyła: 14 Paź 2010 Posty: 8 Skąd: mazowieckie
Post nr 1, Wysłany: 2010-11-03, 18:05 Obowiązkowe lekcje tańca w klasie IV?
W mojej szkole wprowadzone zostały obowiązkowe lekcje tańca dla klas 4. Uczą ich nauczyciele wf, po kursach tanecznych. Lekcje są raz w tygodniu. Na 1 lekcji - nauka, próby, na 2 próby, a na 3 zaliczenie. Czasem, jeżeli taniec jest trudniejszy, dodawana jest jeszcze jedna, powtórzeniowa lekcja.
Ja osobiście jestem za, czasem potrzebna jest taka wiedza Niech dzieciaki umieją tańczyć A wy, jak myślicie- lekcje tańca są potrzebne czy nie?
to oni najczęściej mają problemy z pląsaniem na parkiecie
Mów za siebie
renati23 napisał/a:
takie zajęcia szczególnie potrzebne są "płci brzydkiej"
Bóg stwarzał świat.
Najpierw stworzył góry i morza. I powiedział: to jest PIĘKNE.
Potem stworzył lasy i jeziora. I też powiedział: to jest PIĘKNE.
Następnie stworzył rośliny i zwierzęta. Także powiedział: to jest PIĘKNE.
Potem stworzył MĘŻCZYZNĘ i stwierdził: to jest PIĘKNE.
Na samym końcu stworzył KOBIETĘ...
...chwilę na nią popatrzył i stwierdził: A TY BĘDZIESZ SIĘ MALOWAĆ !!!
Kotkowa_
Przedmiot nauczania: Język polski
Wiek: 42 Dołączyła: 14 Paź 2010 Posty: 8 Skąd: mazowieckie
Post nr 4, Wysłany: 2010-11-03, 18:28
Do teraz większość klas zaliczała 2 tańce, a jeden w tym tygodniu. Najniższa ocena to 3. Umieją walc angielski i wiedeński.
Zapomniałam dodać, że ocena jest wliczana do oceny z wf
Post nr 5, Wysłany: 2010-11-04, 21:22 Re: Obowiązkowe lekcje tańca w klasie IV?
Kotkowa_ napisał/a:
W mojej szkole wprowadzone zostały obowiązkowe lekcje tańca dla klas 4. Uczą ich nauczyciele wf, po kursach tanecznych. Lekcje są raz w tygodniu. Na 1 lekcji - nauka, próby, na 2 próby, a na 3 zaliczenie. Czasem, jeżeli taniec jest trudniejszy, dodawana jest jeszcze jedna, powtórzeniowa lekcja.
Ja osobiście jestem za, czasem potrzebna jest taka wiedza Niech dzieciaki umieją tańczyć A wy, jak myślicie- lekcje tańca są potrzebne czy nie?
Nijak to się ma do założeń nowej podstawy programowej. Jestem ciekaw czy dzieci są oceniane zgodnie z prawem oświatowym...
Post nr 7, Wysłany: 2010-12-15, 21:26 Nowa podstawa programowa w gimnazjum, a taniec
Czy nowa podstawa programowa dla gimnazjum wprowadza przymus nauki tańca na lekcjach wf? Tzn. czy układając program dla klasy muszę uwzględnić w nim godziny na naukę tańców?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum