czy nauczycielowi wf wypada przebierać się w pokoju nauczycielskim w obecności nauczycielek kiedy nie ma w szkole pomieszczenia dla wuefistów żeby móc to zrobic gdzie indziej (oprócz ubikacji)?
Tak też ów wuefista czyni, co nie jest zbyt komfortowe...zdarza się jednak sporadycznie, że ma dość zachowywania się jak superman w budce telefonicznej i ściąga dres pokoju. W pokojach wuefistów, nauczyciele wf nie krępują się przed sobą, ale w pokoju nauczycielskim to już co innego. No cóż, dzięki za komentarz. Nie pociesza, ale jest cenny:)
[ Dodano: 2007-05-22, 23:09 ]
A co szanowna moderatorka ..i inni którzy tu zawitają powiedzą o karmieniu dziecka piersią w pokoju N? Sam widziałem:)
Bo widzisz my "wfiacy" jesteśmy przyzwyczajeni do przebierania się przy sobie bez skrępowania. Co innego jest w pokoju nauczycielskim. Panie mogą być zażenowane Twoim "striptizem" Myślę, że jest to ważna kwestia do poruszenia na radzie pedagogicznej.
No tak my wuefiacy jesteśmy z tym oswojeni ale czy nauczycielka która karmi piersią w pokoju w obecności wuefiaka spąsowieje na widok męskich bokserek? Chyba nie:)
Post nr 7, Wysłany: 2008-08-26, 14:59 Czy Dyrektor ma prawo odebrać pomieszczenie wuefistów ?
Witam.
Chciałabym dowiedzieć się czy Dyrektor ma prawo odebrac nam ( nauczycielom w-f ) tzw. kantorek wuefistów argumentując brakiem pomieszczenia na kolejna klasę.
Jednocześnie nie jest w stanie zapewnić żadnego innego pomieszczenia.
Czy prawo do posiadania pomieszczenia np. na przebieranie się nauczycieli w-fu jest jakos uregulowane prawnie jesli tak to gdzie ?
Znalazłam się w takiej sytuacji, że zabrano nam wcześniej magazyn sprzętu sportowego ( jet pod prysznicami ) i oprócz sali został nam już wolny korytarz.
marianka
Post nr 8, Wysłany: 2008-08-26, 17:52
Niestety, ma takie prawo. On tu gospodarzem. Znam szkoły, które nie mają nawet sali gimnastycznej, a co tu dopiero marzyć o kantorku
Nie wiem czy jest jakiś konkretny przepis, który nakazuje Dyrekcji danie pokoju nauczycielom wychowania fizycznego. W przepisach jakie znalazłem mowa jest np:
-w Rozporządzeniu Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie bezpieczeństwa i higieny w publicznych i niepublicznych szkołach i placówkach
(Dz. U. z 2003 r. Nr 6, poz. 69):
"§ 20. Pomieszczenia szkoły i placówki, w szczególności pokój nauczycielski, laboratoria, pracownie, warsztaty szkolne, pokój nauczycieli wychowania fizycznego, kierownika internatu (bursy) oraz kuchnię, wyposaża się w apteczki zaopatrzone w środki niezbędne do udzielania pierwszej pomocy i instrukcję o zasadach udzielania tej pomocy.
"
Pracujesz po prostu w trudnych warunkach. Jedni nie mają sal i muszą cwiczyć na korytarzach. Inni mają mało sprzętu itp.itd. Tobie Dyrekcja zabrała pomieszczenie w którym pewne zadania mogłyście realizować. Teraz będzie trudniej. Tak jak poprzedniczka napisała. Dyrekcja zarządza i ona decyduje. Zastanawia jednak brak przepisów w tej kwestii, bo np. nie wyobrażam sobie jak może pracować wuefista np. w zimie, który musi iść na halę np. kilometr i przebrać sie w toalecie czy gdzieś.
A co z pierwszą pomocą. Apteczka.
Jak u was ten problem został rozwiązany. Nie wyobrażam sobie braku apteczki w swoim kantorku...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum