Post nr 1, Wysłany: 2010-03-03, 11:25 Wydawanie komend
Witam
mam pytanie jaki uzyc polecen aby uczniow doprowadzic do dwu szeregu
Uczniowie stoja na 4 matach po 4 uczniow na kazdej i jakie wydac polecenia aby ulozyc uklad dwuszeregu
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Post nr 5, Wysłany: 2010-03-08, 19:38 Re: Wydawanie komend
Quae123 napisał/a:
Witam
mam pytanie jaki uzyc polecen aby uczniow doprowadzic do dwu szeregu
Uczniowie stoja na 4 matach po 4 uczniow na kazdej i jakie wydac polecenia aby ulozyc uklad dwuszeregu
Odpiszcie
Jakie ustawienie tych uczniów, którzy stoją na tych matach ( luźna rozsypka, kolumna czwórkowa czy jeszcze jakoś inaczej). Za mało informacji napisałeś.
Możesz np. zrobić tak:
Na komendę np. "klasa 2b" lub po prostu "baczność" osoby stojące/ćwiczące w luźnej rozsypce przyjąć powinni postawę zasadniczą. Następnie podajesz komendę w "dwuszeregu" w tym czasie ustawiasz się tam gdzie chcesz, żeby grupa się ustawiła. Na hasło "zbiórka" prawoskrzydłowy staje obok w lewo od prowadzącego. Z chwila kiedy następuje formowanie szyku prowadzący wychodzi przed front szyku na taka odległość, żeby widział całą grupę.
Jeżeli stoją w kolumnie czwórkowej, to żeby przyjąć dwuszereg należy wydać komendę: "w dwuszereg w lewo-front".
Dużo opcji...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum