Post nr 1, Wysłany: 2010-08-25, 09:39 Administracja - Geodezja pytania o przedmioty na maturalne
Witam. Zaczynam ostatnią klasę LO na profilu Bio-Chem. Jednak stety albo niestety na maturze nie chce zdawać żadnego z rozszerzonych przedmiotów czyt. Chemii oraz Biologi. Po Liceum chce iść na studia ZAOCZNE na Uniwersytet Warmińsko-Mazurski. Kierunki jakie chce wybrać to albo Administracja albo Geodezja. Na administracje i geodezje jest potrzebna Geografia dodatkowo na:
Administracja: Hista lub WoS
Geodezja: Matma / Chem / Fiz
Mój plan jest taki. Geografie zdawać na poziomie rozszerzonym, matmę na podstawie i tak samo WoS a później złożyć papiery na uczelnie. Jednak w tym miejscu nasuwa się stanowcze pytanie. Czy jest szansa że jeśli miałem w szkole poziom podstawowy Geografii to maturę w/w przedmiotu zdam no powiedzmy tak na 4 [nie chce się zagłębiać w pkt]? Oczywiście z dobrym przygotowaniem dydaktycznym w formie Vademecum, podręcznika do geografii w zakresie rozszerzonym dla LO i pomocy nauczyciela.
Jeżeli przysiądziesz, jak to się mówi do fałdów, to dasz sobie radę. Rozejrzyj się po szkole, na pewno są prowadzone jakieś zajęcia pod kątem matury (przynajmniej u mnie tak było). Jeżeli nie, to nie martw się - wos można wykuć samemu w domu, geografię podobnie.
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Polecam Ci także kupić vademecum maturzysty, bardzo przyzwoicie wyłożony materiał, a na powtórki w sam raz.
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Ale nie skupiaj się zbytnio na nim. Na powtórki jest dobre, ale systematyczną naukę lepiej oprzeć na podręcznikach, niż repetytoriach. Vademecum siłą rzeczy jest mniej obszerne, niż materiał zawarty w podręcznikach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum