Post nr 1, Wysłany: 2010-11-02, 19:34 Alkohol na wyciecze.. czy można zostać wyrzuconym ze szkoły?
Witam, za 2tygodnie moja klasa jedzie na wycieczkę. Nauczyciel już zapowiedział że jeżeli zobaczy kogokolwiek z alkoholem to będzie się starać o skreślenie takiej osoby z listy uczniów.
Stąd moje pytanie - czy jest to możliwe, jest takie prawo?
Wszyscy z mojej klasy są w wieku 18-19lat (klasa maturalna) no i spróbujcie nas zrozumieć.. na pewno będziemy jechać autokarem ponad 10h w jedną stronę no i to się przecież tak na trzeźwo nie da tyle jechać...
Dodam że moja szkoła jest dosyć ostra, kiedyś jak była bójka między dwoma uczniami to jeden z uczniów został wyrzucony ze szkoły tylko dlatego, że trenuje sporty walki i nie miał żadnych problemów z "przeciwnikiem", jednak to ten "przeciwnik" się cały dzień do niego napinał i go zaczepiał i to on sprowokował bójkę - jednak ten "napinacz" wyrzucony ze szkoły nie został. dyrektorka skreśliła z listy uczniów tego który w bezpośrednim starciu okazał się "lepszy" bez żadnego posiedzenia rady bo "ma takie prawo".
I teraz zastanawiam się jak to z tym alkoholem? faktycznie mogą nas wyrzucić ze szkoły?
antie
Przedmiot nauczania: Język niemiecki
Wszyscy z mojej klasy są w wieku 18-19lat (klasa maturalna) no i spróbujcie nas zrozumieć.. na pewno będziemy jechać autokarem ponad 10h w jedną stronę no i to się przecież tak na trzeźwo nie da tyle jechać...
Omal nie spadłam z fotela, przeczytawszy ten argument.
dlatego bo nie jestem frajerem?
dlaczego do cholery nauczyciele nie rozumieją tego, że ludzie mają swoje życie a alkohol był, jest i będzie obecny przy każdej okazji?
bo wy wódki nie pijecie jak macie chociażby imprezy z okazji dnia nauczyciela, jasne...
Basso profondo
Post nr 10, Wysłany: 2010-11-02, 20:01
koki91 napisał/a:
jeżeli was dziwi to że ludzie piją alkohol to ja życzę powodzenia
Nie dziwi nas alkohol. Dziwi nas Polactwo-buractwo, które nie potrafi jechać na wycieczkę, żeby się nie upić.
Jesteś pełnoletni, nikt cię nie zmusza do wycieczki szkolnej. Jedź sobie gdzieś prywatnie, uchlaj się i potem jęcz pod płotem. Od wycieczek szkolnych wara!
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
A mnie dziwi ciemnogród jaki prezentujecie.
gdzie ja napisałem o nachlaniu się? alkohol pije się żeby sobie poprawić humor, żeby się lepiej rozmawiało, żeby była lepsza atmosfera. jeżeli ktoś myśli, że można to wszystko uzyskać przy pomocy cisowianki i paluszków to radzę się obudzić.
prezentujecie ogromną wybiórczość, czuję się jakbym czytał GW albo oglądał TVN. wyłapujecie tylko to co chcecie albo nawet to czego nie napisałem! nigdzie nie napisałem żeby się nachlać bo przecież chodzi o to żeby coś pamiętać a nie nic nie pamiętać.
wystarczy kilka kolejek i nikt nie jest pijany a od razu inaczej się rozmawia.
wódkę piją wszyscy i wprowadzajcie sobie zasady jakie chcecie a i tak tego nie zmienicie
Ależ oczywiście, że bardzo dużo wycieczek sami sobie organizujemy. Jednak wakacje się skończyły i teraz ciężko coś zorganizować bo czasu o wiele mniej, w dodatku za pół roku matura.
A skoro szkoła nam organizuje wyjazd to przecież jedziemy, nikt nie będzie zamulał w domu.
Basso profondo
Post nr 15, Wysłany: 2010-11-02, 20:22
koki91 napisał/a:
A skoro szkoła nam organizuje wyjazd to przecież jedziemy
Ale nie na własnych warunkach.
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum