Post nr 1, Wysłany: 2011-09-29, 17:04 Czy nauczyciel ma takie prawo. ?
Witam. Mianowicie w środę pisaliśmy Klasówkę (Pracę Klasową) . W tamtym roku miałem ledwo 3 z owego przedmiotu (J.Angielski) Dzisiaj poszedłem na lekcję , i Nauczyciel powiedział , że dostałem 4 i że na następnej lekcji mnie przepyta lub jeszcze raz napiszę z tego, i jeśli czegoś nie będę umiał ocena z klasówki nie będzie wstawiona a zamiast 4ki będzie jedynka .
Dodam , że podczas pisania nauczyciel nie ściągałem , nauczyciel nawet nie zwracał mi o coś uwagi. I teraz mam pytanie : Czy nauczyciel ma prawo kazać mi pisać lub odpowiadać z tego samego , i jak nie będę umiał zamiast 4ki będzie 1 ?
Oczywiście, że nauczyciel ma takie prawo. Jak nie będziesz umiał, dostaniesz 1. Ale przecież umiesz, napisałeś na 4, więc nie ma obaw.
Basso profondo
Post nr 3, Wysłany: 2011-09-29, 18:42
deF. napisał/a:
Klasówkę
klasówkę
deF. napisał/a:
Pracę Klasową
pracę klasową
deF. napisał/a:
J.Angielski
j. angielski
deF. napisał/a:
Nauczyciel
nauczyciel
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
antares140
Przedmiot nauczania: Język niemiecki
Post nr 4, Wysłany: 2011-09-30, 19:51
Czy nauczyciel może przepytać z klasówki ? Pewnie tak, choć ja nie stosuje takich metod, jak danego dziecka nie przyłapie na ściąganiu to wystawiam taką ocenę jaka wychodzi np. z danej klasówki. Jeśli nie ściągałeś nie masz się czego bać, choć interesuje mnie to jak nauczyciel uzasadnił Ci konieczność przepytania z materiału który był wymagany na klasówce , czy tylko kierował się " domniemany" ściąganiem ? I mam jeszcze jedno pytanie czy kiedykolwiek ściągałeś na lekcjach j. angielskiego ( proszę o szczerą odpowiedź )
Większość nie stosuje takich metod,ale w tym przypadku nauczyciel ma po prostu obawę przed tym,ze ściągałeś i dlatego chce jeszcze zweryfikować Twoją wiedzę. Pokaż mu,że faktycznie potrafisz i jesteś przygotowany.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum