Post nr 1, Wysłany: 2011-04-17, 14:57 Czy wystawi mi ocene niedostateczną
Witam, jestem w klasie maturalnej, we wtorek mam wystawienie ocen, mam problemy z matematyką, na półrocze miałem 1 a teraz miałem 112 ale te dwie 1 poprawiłem i mam 222. I nauczyciel przy wystawianiu ocen wspomniał ze nie mam semestru poprawionego,i nie wpisał mi narazie oceny, jutro ide z nim pogadać co mam zrobić bo nie ma zbytnio czasu na poprawe tego semestru, wczesniej mówił ze spotkamy sie w sierpniu ale koledzy mi mowili ze tak straszy i da mi 2 w tej ostatniej klasie, jak myslicie wystawi mi 2 na koniec??? dodam ze to moj wychowawca.
Jutro ide z nią pogadam jak rozmawiała z moją mamą to powiedziała ze postara sie tak zrobic abym nie musiał w sierpniu chodzić, ze wszystkich przedmiotów mam dobre oceny 3,4 itp ale ta matma mi jakoś nie poszła w tym roku tak więc jutro sie wszystko okaże, oby mi jakoś odpuściła i dała te 2 Poprawił bym ten semestr ale w 1 dzien to niebardzo
Poprawił bym ten semestr ale w 1 dzien to niebardzo
Przecież miałeś na to ponad dwa miesiące.
Trzeba było myśleć o tym wcześniej.
U mnie w takiej sytuacji miałbyś poprawkę w sierpniu. Gdybyś natomiast wykazywał rzeczywiste zainteresowanie zaliczeniem, to mógłbyś nawet liczyć na to, że pozwolę zaliczać ten materiał etapami. No i wtedy miałbyś szansę na 2.
Ale jeśli uczniowi nie zależy tylko liczy, że jakoś to będzie, to rzeczywistość dla takiego ucznia może okazać się bolesna.
ficu1991 napisał/a:
jak rozmawiała z moją mamą to powiedziała ze postara sie tak zrobic abym nie musiał w sierpniu chodzić
Czy wyraziłeś w jakikolwiek sposób chęć skorzystania z tej szansy?
A może myślałeś, że to nauczycielowi ma zależeć i dostaniesz ten dopuszczający bez żadnego wysiłku?
ficu1991 napisał/a:
Jutro ide z nią pogadam
A ta "ona" to jakaś twoja kuzynka, bardzo dobra znajoma, starsza koleżanka, że w ten sposób o nauczycielce się wyrażasz?
ciągle się staram, poprawiłem juz 2 spr na ten semestr, jutro pójde do pani i powiem co mam zrobic z tym niezaliczonym semestrem i sie okaze czy mi da 2
No wiem ale jakoś tak wyszło, ale w sumie jakby chciała pani postawić mi 1 to by to zrobiła, a tak jeszcze nic nie wpisała i to mnie własnie ciekawi. Jestem tylko ciekawy co mi jutro powie, czy kaze mi napisac zaliczenie we wtorek w ostani dzien.
Co prawda nie uczę maturzystów, ale z tego co widzę, nauczyciele nie mają zwyczaju oblewać w klasach maturalnych. Tylko, że najczęściej uczniowie wykazują chęć poprawy i jakieś zainteresowanie zaraz na początku semestru. No ale trzymam kciuki:)
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
No zobaczymy jak to będzie Maturę próbną zdałem nawet z matmy Dla mnie 3 i 4 to dobre oceny zawsze takie miałem i jestem zadowolony, bardziej zalezy mi na przedmiotach zawodowych oraz egzaminie zawodowym, poniewaz nie chce isc na studia tylko odrazu pracować w zawodzie, myśle ze jak pani zobaczy ze sie staram to jakoś da mi szanse, przeciez jakby chciala dac mi 1 to juz by chyba to zrobila a nie zostawiala niewystawioną ocene.
a więc tak porozmawiałem dziś z panią i powiedziała ze musze napisac 1 spr z tamtego półrocza, z miejsca go napisałem choc nie byłem przygotowany ponieważ nie wiedziałem ze da mi taka propozycje, tak więc jutro sie okaze jak mi poszło
Przez maszynkę do ... wyrobu ćwierćinteligentów?
Powszechna przypadłość statystycznego polskiego ucznia 21. wieku - lenistwo i cwaniactwo oraz nadzieja na łaskę nauczycielską...
Pozdrawiam
PS. Dziś mieliśmy radę. Nie wszyscy trzecioklasiści ukończyli naszą Szkołę. Możecie mi nie wierzyć, ale bardzo mnie to smuci!
_________________ Szacunek? Dam Ci go tyle, ile dostałem od Ciebie! Broń inteligentnego człowieka walczącego z otaczającą go głupotą: sarkazm.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum