Myślę, że można zapytać czym się zajmuje gajowy, czy ta praca jest ciężka, dlaczego dana osoba została gajowym, jaką szkołę trzeba ukończyć aby zostać gajowym, czy miał jakąś niebezpieczną lub niezwykłą przygodę związaną ze swoją pracą.... Na razie nic więcej nie przychodzi mi do głowy.
Czy lubi swoją pracę? Czy tą pracę może jednocześnie uznać za swoją pasję? Jak ludzie odnoszą się do jego grupy zawodowej? Czy słusznie uważają o gajowych? Skąd to wynika? Czy będąc gajowym czuje się naprawdę potrzebnym? Komu bardziej - ludziom, środowisku? Czy są jakieś stereotypy dotyczące pracy gajowego? A może sami gajowi mają jakieś ciekawe, zawodowe "przesądy", zwyczaje? Czy gajowy skazany jest w pracy na samotność? Jeżeli tak, to jak sobie z nią radzić? Czy trzeba mieć jakieś szczególne predyspozycje (fizyczne i psychiczne) do bycia gajowym? Dla kogo na pewno nie jest to praca? Jaki jest najmniej zadowalający aspekt pracy gajowego? Co przeciętny gajowy chciałby zmienić w realiach pracy polskich gajowych? No i oczywiście może coś o historii zawodu?
Kurde, może trochę głupkowate, może się nie nadają... Ale mam nadzieję, że choć trochę pomogłem.
_________________ Szanuj ucznia swego, możesz nie mieć żadnego...
Basso profondo
Post nr 4, Wysłany: 2009-10-04, 17:15
Kurczę, aż się zastanowiłem, co JA sądzę o polskich gajowych...
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
Czy lubi swoją pracę? Czy tą pracę może jednocześnie uznać za swoją pasję? Jak ludzie odnoszą się do jego grupy zawodowej? Czy słusznie uważają o gajowych? Skąd to wynika? Czy będąc gajowym czuje się naprawdę potrzebnym? Komu bardziej - ludziom, środowisku? Czy są jakieś stereotypy dotyczące pracy gajowego? A może sami gajowi mają jakieś ciekawe, zawodowe "przesądy", zwyczaje? Czy gajowy skazany jest w pracy na samotność? Jeżeli tak, to jak sobie z nią radzić? Czy trzeba mieć jakieś szczególne predyspozycje (fizyczne i psychiczne) do bycia gajowym? Dla kogo na pewno nie jest to praca? Jaki jest najmniej zadowalający aspekt pracy gajowego? Co przeciętny gajowy chciałby zmienić w realiach pracy polskich gajowych? No i oczywiście może coś o historii zawodu?
Kurde, może trochę głupkowate, może się nie nadają... Ale mam nadzieję, że choć trochę pomogłem.
Dziękuje z serca. Gdybym mogła kiedyś jakoś pomóc to daj znać.
Witam. Kto pomoże mi rozwiązać zadanie?
Muszka owocowa ma 4 pary chromosomow. Napisz, jaka jest
a) diploidalna liczba chromosomów w komórkach jej ciala.............
b) liczba chromosomów w komorce jajowej samicy........................(wydaje mi sie, ze tu będzie 2)
Post nr 9, Wysłany: 2009-10-05, 14:44 Chromosomy.Prawda czy fałsz?
Rozdział chromosomów homologicznych do komórek potomnych podczas mejozy nie jest przypadkowy.
Każda gameta otrzymuje parę chromosomów homologicznych.
Które zdanie prawdziwe a które fałszywe? Pytam, pomagam takiemu uczniowi rozwiązywać zadania i nie chciałabym go wprowadzać w błąd. Dlatego się upewniam.
Przedmiot nauczania: chemia, przedmioty informatyczne
Wiek: 40 Dołączył: 07 Mar 2008 Posty: 641 Skąd: Nowa Ruda
Post nr 10, Wysłany: 2009-10-09, 21:04
a) 8 (4 pary to 2x4=8)
b) 4 (oocyt jest haploidalny, ma połowę, czyli 4)
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Post nr 12, Wysłany: 2009-10-30, 15:37 baza danych
Witam, bardzo bym chciala by mi ktos pomogl zrobic te zadania. Nie wiem czy na wlasciwej stronie je umieszczam. Mialo byc w tabelce, ale nie da sie wkleic tabelka. Moze moglabym komus na prv podeslac. Gdyby ktos bylby chcetny mi pomoc z gory dziekuje. Pozdrawiam.
REZERWACJA
mid
lid
rdzień
22
101
10/10/03
58
103
11/12/03
LODKI
lid
lnazwa
lkolor
101
Klif
Czerwony
102
Blekitna fala
Niebieski
103
Biala mewa
Zielony
104
Dar Pomorza
Czerwony
Zad. 1Znaleźć nazwiska marynarzy, którzy zarezerwowali łódź o identyfikatorze lid=103
Zad. 2 Znaleźć nazwiska marynarzy, którzy zarezerwowali czerwoną łódź
Zad. 3 Znaleźć nazwiska marynarzy, którzy zarezerwowali czerwoną bądź zielona łódź
Zad. 4 Znaleźć nazwiska marynarzy, których wiek przekracza 40 lat i zarezerwowali łódź na 10/10/03
Zad. 1 Znaleźć nazwiska marynarzy, którzy nie zarezerwowali łódź o identyfikatorze lid=103
Zad. 2 Znaleźć nazwiska marynarzy, których nazwiska zaczynają się na literę ,,N” i rezerwowali czerwona łódź
Zad. 3 Znaleźć nazwiska marynarzy, którzy zarezerwowali łódź o nazwie ,,Biała mewa”
Zad. 4 Znaleźć nazwiska marynarzy, którzy zarezerwowali czerwoną i zieloną łódź
Witam
chce sie cos poradzic. Czy mozna powiedziec na chromosomy XY, ze sa to chromosomy meskie? Mi sie wydaje ze nie, bo sa to chromosomy płci z ktorych jeden pochodzi od ojca a drugi od matki. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum