Różni nas to, że ja nie stawiam i nigdy nie stawiałem się za autorytet i wzór do naśladowania dla dzieci i młodzieży. Z racji tego, kim jesteście powinniście być nieco "mądrzejsi".
_________________ Szanuj ucznia swego, możesz nie mieć żadnego...
Poważnie? No to chyba muszę się przeobrazić w sztywną belferzycę. Tylko co na to moi uczniowie powiedzą? Chyba nie będą zadowoleni?
Czemu? Ja bym nie miał nic przeciwko. Bylebyś nie uczyła swoich podopiecznych, że wyśmiewanie się z innych ludzi za to, jakimi są, to coś właściwego i godnego poszanowania, co przystoi nawet nauczycielowi. Czyżbyś nie potrafiła tego pogodzić z niebyciem "sztywną belferzycą"?
_________________ Szanuj ucznia swego, możesz nie mieć żadnego...
Anadriel
Przedmiot nauczania: Historia sztuki
Wątpię, czy 676 stawałby w obronie twojego brata, gdyby wiedział, jakie głupoty wypisujesz wspólnie/na zmianę z bratem, a w rzeczywistości to w jednej osobie, ale pod różnymi nickami. On aż taki szlachetny to nie jest
Bylebyś nie uczyła swoich podopiecznych, że wyśmiewanie się z innych ludzi za to, jakimi są, to coś właściwego i godnego poszanowania, co przystoi nawet nauczycielowi
Czytałam ten wątek uważnie, ale wyśmiewania nie zauważyłam. Przewrażliwienie i przeświadczenie o własnej wyjątkowości tak.
Tylko co na to moi uczniowie powiedzą? Chyba nie będą zadowoleni?
W mojej szkole wiele Pań Nauczycielek jest bardzo miłych i tolerancyjnych, pozwalają na wiele szkoda że tak często płaczą. Inni nauczyciele też są bardzo lubiani ale mają autorytet bo potrafią w pewnym momencie powiedzieć dość. A co ciekawe najbardziej lubianym nauczycielem jest człowiek którego wszyscy się boją i wiedzą że nie ma żartów (choć Zgrywają cwaniaczków na przerwach) Ale charakter ma taki że wszyscy go uwielbiają kiedy inne tolerancyjne panie płaczą.
Przepraszam za chaos wypowiedzi.
paweł_polonista
Przedmiot nauczania: Język polski
Wiek: 32 Dołączył: 05 Sie 2008 Posty: 62 Skąd: małopolskie
Post nr 55, Wysłany: 2010-05-05, 11:34
Ascalu, popracuj nad swoim językiem. Twoja wypowiedź jest chaotyczna, nie używasz znaków interpunkcyjnych, piszesz bezsensownie.
Cytat:
W mojej szkole wiele Pań Nauczycielek jest bardzo miłych i tolerancyjnych, pozwalają na wiele szkoda że tak często płaczą. Inni nauczyciele też są bardzo lubiani ale mają autorytet bo potrafią w pewnym momencie powiedzieć dość. A co ciekawe najbardziej lubianym nauczycielem jest człowiek którego wszyscy się boją i wiedzą że nie ma żartów (choć Zgrywają cwaniaczków na przerwach) Ale charakter ma taki że wszyscy go uwielbiają kiedy inne tolerancyjne panie płaczą.
Nie zrozumiałem prawie nic, prócz tego, że nauczycielki są tolerancyjne, a jeden z nauczycieli jest uwielbiany, choć straszny.
Dzieci, ja w ogóle nie rozumiem, jaki sens ma ten temat. W kąciku uczniowskim, uczeń, jak ja to mówię, "stary - maleńki" zakłada temat i chce za wszelką cenę skrytykować postawę kolegów. Nie macie ciekawszych zajęć. Porozmawiajcie o zainteresowaniach, o telewizji, muzyce, o szkole także, ale po co bawić się tu w moralizatorów przekonanych o swej doskonałości. Zgadzam się, z tym co dushka napisała, kilkanaście postów wyżej, czuć tu powiew pokolenia osiemdziesięciolatków, a nie nastolatków ze świeżym spojrzeniem na świat.
I jeszcze jedno, autorze wątku- przyszłyhistoryku - co chcesz osiągnąć wygłaszając swoje sądy. Myślisz, że zrobisz na nauczycielach piorunujące wrażenie, krytykując kolegów?
Jak widzisz, nie jestem cudowny jak Ty. I powiem Ci, że dobrze się z tym czuję.
[student]mariod2
Przedmiot nauczania: Język angielski
Wiek: 28 Dołączył: 20 Cze 2010 Posty: 23 Skąd: małopolskie
Post nr 56, Wysłany: 2010-06-20, 21:35
Wiesz co przyszły historyku, zajmij się trochę życiem, a nie postawą innych uczniów bo świata i tak nie zmienisz. PS Taki niby pracowity, mówisz że pielisz grządki itd, a ciekawe że masz czas na siedzenie na tym forum i na gronie np.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum