Przedmiot nauczania: chemia, przedmioty informatyczne
Wiek: 39 Dołączył: 07 Mar 2008 Posty: 641 Skąd: Nowa Ruda
Post nr 46, Wysłany: 2010-06-15, 11:16
Przykazania trolla:
1. Kto nie jest ze mną jest przeciwko mnie.
2. Każdy kto próbuje mnie wychowywać jest moim wrogiem, bo nikt nie będzie mi mówił co mam robić.
3. Argumenty są słuszne, ale tylko wtedy gdy popierają mój punkt widzenia. W przeciwnym razie nie są to argumenty tylko szpanowanie quasi-władzą.
4. Nauczyciele są od uśmiechania się, kiwania ze zrozumieniem głową i od wspierania każdego ucznia. Zakazane jest wychowywanie, karanie i upominanie.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Więc pisałem dziś jak się okazało sprawdzian za który maks mogę dostać 3 pomimo że miała być to poprawa semestru bo 3 za ten spr nie wystarczy bym miał dwa na koniec
No i nie wiem teraz, czy starać się o dwa komisy, lub dalej ciągnąć sprawę bo miała to być przecież poprawa semestru!!
edit:
Mógł by mi ktoś przybliżyć jak wygląda ubieganie się o dwa komisy?
W sensie wiem że trzeba podać powód, zorientowałem się że posiadam przez który mogli by mi pozwolić pisać. Chciałbym się dowiedzieć jak to wszystko wygląda, czy opisuję ten problem na kartce lub mówię go dyrektorowi lub coś w tym stylu??
całą prawdę i tylko prawdę, czyli jabbową listę przebojów:
Cytat:
-wychowawczyni nie chce mi dać zaliczyć przedmiotu
-Wychowawczyni nie przepada za mną ale to nie powinno wpływać na jej decyzje, ale jednak chyba wpływa
-mogę zgodzić się na komisa z matematyki ale nie na oszukiwanie od innych nauczycieli
-a reszta to już od wychowawcy bo nie chce mi dać poprawić
-Później denerwuje się takim zachowaniem nauczycieli którzy powinni być dla mnie wzorem a niestety nie są, jak już odpowiem na taki tekst który miał mnie obrazić lub wkurzyć to dostaje uwagi itp. Niestety smutne ;/
-nauczyciele sami wywołują stres u uczniów
-po prostu jak nauczyciel mówi jakieś bzdury to wytrzymać nie mogę i coś zawsze powiem od siebie
1. Belfer ma zawsze mam rację.
2. MEN, rodzice, uczniowie, Premier, Bóg, zawsze są w błędzie. Chyba, że popierają blefra zdanie.
3. Belfer nie popełnia błędów. Kto twierdzi inaczej - jest trollem.
4. Belfer, nawet jak popełnia błędy, to tylko takie, które sam zauważa. Każdy, kto twierdzi, że nauczyciel nie widzi swojego błędu, jest trollem.
5. Belfer jest zawsze pokrzywdzony. Nawet, jak krzywdzi to jest pokrzywdzony niedostateczną możliwością krzywdzenia. Kto twierdzi, że belfer nie jest pokrzywdzony, jest trollem.
6. Belfer ma obowiązek wychowywać, ale nie musi dawać przykładu. Niechlujność, obelżywość czy impertynencja jest całkowicie dozwolona a widziana przez uczniów nie jest błędem w procesie ich wychowania. Kto twierdzi inaczej - jest trollem.
7. Belfer nie popełnia błędów. Zawsze ma racje. Wszyscy inni są w błędzie. Jeżeli ktoś twierdzi, że nauczyciel popełnia błędy, to i tak ma się zamknąć, bo on sam pewnie też jakieś robi. Tylko nieomylni mogą zwracać uwagę nauczycielowi - czyli nikt, haha! Jeżeli ktokolwiek nie będąc nieomylnym zwróci uwagę nauczycielowi robiącemu coś nie tak - jest trollem.
8. Belfer nigdy się nie wyżywa, zawsze jest kulturalny, a perspektywa wykorzystania uprawnień do osobistych celów nigdy go nie kusi (belfer nie ma ludzkich odruchów, jest maszyną, belfrinatorem) - a kto twierdzi inaczej - jest tępym, wrednym, chamskim i w ogóle [autocenzura] trollem!
_________________ Szanuj ucznia swego, możesz nie mieć żadnego...
Post nr 52, Wysłany: 2010-06-15, 20:29
Jabba pomógłbym, ale zwyczajnie nie rozumiem co piszesz. Nie śpiesz się tak przy klawiaturze, ochłoń nieco i napisz jeszcze raz o co Ci chodzi.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
pozostaję mi raczej tylko możliwość zdania roku poprzez zdanie dwóch egzaminów poprawkowych. Tutaj moje pytanie: jak wygląda staranie się o dwa takie egzaminy, wiem że trzeba podać powód mam już jeden przemyślany (oczywiście który miał miejsce)
wiem również ,że wychowawca nie przepada za mną i nie wiem co mogę więcej zrobić, myślę o spotkaniu rodzic-dyrektor i wyjaśnieniu kilku rzeczy
Post nr 54, Wysłany: 2010-06-15, 20:53
Jeśli poprawkowe to piszesz podanie do Rady Pedagogicznej swojej szkoły, gdzie prosisz o wyrażenie zgody na zdawanie egzaminów poprawkowych z [nazwy przedmiotów]. Pod spodem piszesz uzasadnienie, czyli dlaczego uważasz, że powinieneś mieć taką szansę. Pod podaniem podpisujesz się Ty i rodzice. Podanie oddajesz do Dyrekcji przed posiedzeniem klasyfikacyjnym Rady.
Pamiętaj tylko, że warto porozmawiać z wychowawcą i nauczycielami, którzy wystawili Ci jedynki. Będą pytani o opinię, a zatem warto zadbać o ich poparcie. Jeśli będą mieli o Tobie nieciekawą opinię to Rada raczej też nie przychyli się do Twojej prośby.
Byłem pewien ,że już nie zdałem, że nie dopuszczą mnie do egzaminu poprawkowego, sam wychowawca powiedział że mi nie da zgody. Dziś dostaje telefon od wychowawcy i mówi mi że mam złożyć podanie, i się pytam przecież mówiła pani że mnie nie dopuści. Odpowiedziała że zmieniła zdanie, napisał podanie i dałem wicedyrektor.
Napisałem tak (sama treść)
Zwracam się z uprzejmą prośbą o umożliwienie mi przystąpienia do egzaminów poprawkowych z przedmiotów: matematyka i konstrukcje budowlane.
Zainstała sytuacja wynikła z problemów rodzinnych, mających miejsce w drugim semestrze nauki z powodu opieki rodziców nad dwójką noworodków i co się z tym wiąże zakłóconone noce oraz częściowe zaanagażowanie do pomocy w trakcie dnia, osłabiło to moją koncentrację i możliwość efektywnej nauki.
W związku z powyższym uprzejmie proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.
Zgodę na zdawanie dwóch egzaminów poprawkowych wydaje Rada Pedagogiczna. Decyzja będzie podjęta podczas najbliższego posiedzenia, które odbędzie się...odbyło się?
Rada pedagogiczna była w piątek ale dzisiaj jest chyba rada klasyfikacyjna która właśnie wydaje zgody na egzaminy poprawkowe.
Jak myślicie dobry powód? Powinno się udać jak wychowawca już daje zgodę?
Jeżeli wystąpi sytuacja że dwóch/trzech nauczycieli jest przeciw a reszta za to jaka będzie decyzja?
Post nr 59, Wysłany: 2010-06-21, 19:32
Powód dobry. Jeśli prawdziwy oczywiście. Ja byłbym za. Zawsze to lepiej brzmi niż stwierdzenie "moje problemy z nauką wynikały z ogólnej niechęci do podejmowania jakichkolwiek prac" (autentyk!).
Byłem dzisiaj w szkole i nic ciekawego się nie dowiedziałem. Wychowawca powiedział mi że dowiem się w czwartek a wicedyrektor powiedziała że dowiem się jutro
Powiedziałem jeszcze wicedyrektor że jeżeli będzie kiepsko to można zrobić taki warunek że w 3kl. podpisuje kontrakt z dyrektorem że nie mogę mieć żadnych problemów z zachowaniem. O dziwo wicedyrektor powiedziała że całkiem dobrze wykombinowałem i jak by co to to powie.
Powód prawdziwy, od 7 lat rodzice prowadzą pogotowie rodzinne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum