abe
Przedmiot nauczania: Język polski
Wiek: 30 Dołączyła: 21 Mar 2009 Posty: 53 Skąd: mazowieckie
Post nr 76, Wysłany: 2010-02-28, 16:45 w tym zawodzie trzeba się ciągle uczyć
kiepsko się zarabia, dodają tylko godziny za które nie płacą, a przy awansie trzeba kończyć kursy, szkolenia, cuda... żeby dostać 200 zł więcej... żenada.... ministerstwo, które zna szkołę zza biurka wie najlepiej co dla niej dobre
Post nr 77, Wysłany: 2010-04-20, 16:10 AWF- LICEUM CZY TECHNIKUM ?
W przyszłości chciałabym studiować na AWF-ie. Z tego co wiem jest tam bardzo trudno, to prawda ? Moimi wyjściami są :
- iśc do liceum (klasa sportowa): boję się ,że będzie trudno i nie wiem czy pogodzę taki natłok nauki i 10h sportu w tygodniu + rozszerzona chemia i biologia.
- iść do liceum na profil ratowniczy (w sumie nie wiem co to ma wspólnego, ale gdyby plany nie wyszły )
-iśc do liceum (obojętnie jaki profil) i mocno wziąśc się za naukę.
-iśc do technikum tylko kompletnie nie wiem jakiego po co mi technik ochrony środowiska, albo mechanik na AWF ?
Ludzie podzielcie się doświadczeniem i doradźcie mi coś
Co jest ważniejsze na awfie sprawność fizyczna, czy wiedza ? Jaki jest poziom ? Czy żeby uczyć w szkole konieczny jest AWF ? Nie mogą to być jakieś studia trenerskie ? Szkoła policealna ? Z góry dziękuję za każdą odpowiedż.
W takich sytuacjach można powiedzieć jedynie: idź na mat-fiz. Po tym możesz robić dosłownie wszystko, bo jeżeli chciałbyś potem dostać się na coś humanistycznego, to łatwiej tak, niż po humanistycznym profilu iść na coś ścisłego
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum