Post nr 1, Wysłany: 2008-01-15, 13:44 Pytanie odnosnie ocen na semestr
Witam mam takie pytanie,
jestem na ostatnim roku klasy licealnej o profilu mat-inf
zamierzam isc na Politechnike studiowac Nanotechnologie
ogolnie moje wyniki sa bardzo zadowalajace tylko mam problemy z j.niemieckim i uzyskalem ocene niedostateczna na 1 semestr
i mam zaliczenie 28 stycznia (pisemne, a potem ustne)
i pytanie: czy jezeli nie zalicze tego spr z calego 1 semestru nauczyciel moze "usadzic", badz nie dopuscic do matury. Albo uniemozliwic dalsze ksztalcenie sie, albo odrazu przekreslic moje plany co do 2giego semestru.
Poniewaz to troche niedozeczne, gdyz ocena na semestr jest ocena na semestr a nie podsumowaniem calorocznym, wiec w 2gim semestrze moge wyjsc nawet na mocne dwa z czego ladnie wyjdzie czyste 2. Wiec gdzie sens, gdzie logika ?
Z gory dziekuje za jakiekolwiek odpowiedzi (sensowne)
ogolnie moje wyniki sa bardzo zadowalajace tylko mam problemy z j.niemieckim i uzyskalem ocene niedostateczna na 1 semestr
i mam zaliczenie 28 stycznia (pisemne, a potem ustne)
i pytanie: czy jezeli nie zalicze tego spr z calego 1 semestru nauczyciel moze "usadzic", badz nie dopuscic do matury. Albo uniemozliwic dalsze ksztalcenie sie, albo odrazu przekreslic moje plany co do 2giego semestru.
Ocena niedostateczna Cię nie przekreśla. Masz wyznaczony termin zaliczenia dotychczasowego materiału, postaraj się zaliczyć go jak najlepiej. Gdyby się nie powiodło myślę że dostaniesz drugi termin pod warunkiem, że o niego poprosisz.
Twierdzisz, że ocena ta nie jest podsumowaniem całorocznym. Jest jednak podsumowaniem pewnego etapu, który ma wpływ na ocenę końcową. Lepiej więc nie zastanawiaj się co będzie, jeżeli nie zaliczysz tylko zrób wszystko, aby zaliczyć i nie zbierać kolejnych niedostatecznych.
dobrze a jezeli nie zalicze tego z pierwszego terminu i sie okaze ze nauczycielka nie jest az tak miła i nie pozwoli zaliczac tego ponownie ?
mysle troche optymistycznie, chyba mnie pani rozumie i wie ze sa ludzie dla ktorych nie wchodzi pewien przedmiot
(humaniscie tlumaczyc interpolacje albo to ze proste rownolegle sie przecinaja)
Mozliwe jest wtedy np. przeniesienie do innej szkoly albo cus ?
Jak nie wyjdzie za pierwszym razem zrób wszystko, żeby umówić się na inny termin i zaliczyć.
Przeniesienie przed samą maturą? Chyba nie mówisz tego poważnie? Nie trać czasu i bież się za ten niemiecki. Coś mi się widzi, że nieźle musialeś podpaść.
Post nr 13, Wysłany: 2008-03-12, 20:14 LO w Krakowie
Zastanawiam się jakie liceum wybrać. Jeśli chodzi o punkty z egzaminu myślę, że wystarczyłyby nawet i do V, ale różne opinie się na temat tego LO słyszy Wybieram się raczej do klasy językowej, najlepiej gdyby wśród rozszerzonych przedmiotów znalazła się też geografia. Zależy mi na nauce dwóch języków obcych. Po LO chciałabym studiować jakąś filologię <wybór jeszcze nie podjęty > Możliwość wymian zagranicznych mile widziana <taa, a kto by nie chciał... >
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum