Cześć chcialem pare pytań zadać dla nauczyciela po mi sa potrzebne do szkoly
Czy sądzi Pani, że jest w pełni przygotowana do zawodu nauczyciela,pod względem kompetencji zawodowej?
Czy awans zawodowy ma wpływ na stosunek nauczyciela do pracy?
Czy podczas procesu nauczania współpracuje Pani z rodzicami?
Czy zdarzyło się Pani współpracować z rodzicami ucznia trudnego?
W dzisiejszych czasach nauczyciel jest często traktowany przez uczniow przedmiotowo.Czy zdarzyło sie Pani taka sytuacja?
Jak Pani ocenia zjawisko przemocy i agresji w szkole?Czy Pani była świadkiem takiej sytucji?
z Góry dziekuje za pomoc i prosiłbym nie o odpowiedzi typu tak lub nie
Czy sądzi Pani, że jest w pełni przygotowana do zawodu nauczyciela, pod względem kompetencji zawodowej? NIE (Muszę uzupełnić odpowiedź : skoro mogę odpowiedzieć tylko "tak" lub "nie" to wybieram to drugie, bo moim zdaniem zawsze można być przygotowanym lepiej, więc nigdy nie jest "w pełni" )
Czy awans zawodowy ma wpływ na stosunek nauczyciela do pracy? Nie odpowiem w ogóle, bo nie potrafię wybrać "tak" lub "nie". To nie jest pytanie, które dotyczy bezpośrednio respondenta, a nauczycieli w ogóle - na stosunek jednych ma, a w przypadku innych nie, więc nie mogę się zdecydować na odpowiedź .
Czy podczas procesu nauczania współpracuje Pani z rodzicami? TAK
Czy zdarzyło się Pani współpracować z rodzicami ucznia trudnego? TAK (chociaż zależy kogo uznać za "trudnego" )
W dzisiejszych czasach nauczyciel jest często traktowany przez uczniow przedmiotowo.Czy zdarzyło sie Pani taka sytuacja? NIE (chociaż zależy co znaczy "przedmiotowe traktowanie" )
Jak Pani ocenia zjawisko przemocy i agresji w szkole?Czy Pani była świadkiem takiej sytucji? "Jak Pani ocenia...?" to nie jest pytanie rozstrzygnięcia, więc nie da się odpowiedzieć zgodnie w wytycznymi . Czy byłam świadkiem? NIE
Czemu zawsze "Pani"? Czy nauczyciele panowie nie są uwzględniani?
Basso profondo
Post nr 3, Wysłany: 2010-11-09, 20:33
LoLuS napisał/a:
Cześć chcialem pare pytań zadać dla nauczyciela po mi sa potrzebne do szkoly
Nie rozumiem tego bełkotu.
LoLuS napisał/a:
z Góry dziekuje
Z Góry Kościuszki? Góry Kalwarii? Góry k. Leszna?
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
Ale autorka tego cudownego badania właśnie oczekuje, żeby udzielać nie tylko lakonicznych odpowiedzi "tak" lub "nie", ale właśnie rozwiniętych (prosiłbym nie o odpowiedzi typu tak lub nie).
Tyle, że sposób zabełkotania sprawił, że rzeczywiście trudno to dostrzec.
Przedmiot nauczania: chemia, przedmioty informatyczne
Wiek: 40 Dołączył: 07 Mar 2008 Posty: 641 Skąd: Nowa Ruda
Post nr 8, Wysłany: 2010-11-13, 20:23
Jakaż szkoda, że spodziewaną osobą może być tylko Pani...
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum