[uczeń]kudlaty
Przedmiot nauczania: Ekonomia
Wiek: 18 Dołączył: 31 Sie 2011 Posty: 3 Skąd: małopolskie
Post nr 1, Wysłany: 2011-08-31, 19:08 Promocja z klasy do klasy w specjalnych okolicznościach.
Witam.
Mam mały problem - Dowiedziałem się że moja znajoma która powinna teraz iść do 3 LO oblała poprawkę (Dzisiaj) a co za tym idzie chcą ją zostawić w 2 klasie ... Lecz wiem też, że w tym przypadku są 2 "ale" ... Po pierwsze miała problemy tylko z matmą z której też pisała poprawkę, a po 2 jest w ciąży co stanowi specjalny argument do promowania jej ( czy jak tam to się pisze ) do klasy następnej. Oprócz tego nikt nie poinformował jej o tym że ma prawo do promocji warunkowej (do tej pory z niej nie korzystała).
Chciał bym się zapytać czy w wyżej wymienionej sytuacji nie ma ona prawa do przejścia bez tego całego głosowania itd. i co w ogóle powinna zrobić ...
Z góry dziękuję
antie
Przedmiot nauczania: Język niemiecki
Post nr 2, Wysłany: 2011-08-31, 20:14
Powinna napisać podanie do RP z prośbą o warunkową promocją. W tym podaniu przedstawić swoją sytuację. Poza tym porozmawiać z wychowawcą, bo to on będzie jej "rzecznikiem" podczas głosowania.
Decyzję podejmuje RP poprzez głosowanie. Innej możliwości przejścia z ocena ndst do następnej klasy nie ma.
Basso profondo
Post nr 3, Wysłany: 2011-08-31, 20:39
kudlaty napisał/a:
po 2 jest w ciąży co stanowi specjalny argument do promowania jej
Serio? Raczej do pomocy w trakcie roku szkolnego.
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
[uczeń]kudlaty
Post nr 4, Wysłany: 2011-08-31, 20:48
miwues napisał/a:
Serio? Raczej do pomocy w trakcie roku szkolnego.
No ale do promowania chyba też .. bo miała mniej czasu na naukę niż inni ...
Basso profondo
Post nr 5, Wysłany: 2011-08-31, 20:54
Promocję uzyskuje się za opanowanie pewnej wiedzy. Z założenia nie jest to, przynajmniej nie powinien być, instrument czynienia ludziom dobrze.
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
No ale do promowania chyba też .. bo miała mniej czasu na naukę niż inni ...
No tak...bo przecież musiała tracić czas na spłodzenie dziecka.
[uczeń]kudlaty
Post nr 7, Wysłany: 2011-08-31, 22:40
Dobra... mi tam to wisi ... jej dziecko jej sprawa ... wiem tylko tyle że miała duuuużo badań itd. więc miała mniej czasu na szkołę, a ja wiedziałem o tym że ma prawo do tego głosowania RP, a że chciałem jej doradzić to się zapytałem czy nie może liczyć na jakieś łagodniejsze potraktowanie ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum