Post nr 1, Wysłany: 2010-10-12, 14:46 Pytanie z nie poznanych słówek
Witam mam pytanie .
Dzisiaj na lekcji Języka Angielskiego wymieniłem 3 zdania na głos z kolegą .
I pani wzięła mnie do odpowiedzi ze słówek i pytała z kosmosu Nigdy nie poznaliśmy takich słów ani nie omawialiśmy .
Tłumacząc się że jak ja mogę rozmawiać na jej lekcji to ona może pytać nie poznanych słówek .
Teraz moje pytanie czy nauczyciel może pytać z nie poznanych słówek ?
Basso profondo
Post nr 2, Wysłany: 2010-10-12, 15:00
I czego nie zrozumiałaś z tak prostego przekazu?
Nauczycielka pokazała ci, że łamanie reguł burzy cały ład społeczny. Ład i zaufanie człowieka do człowieka możliwe są tylko wtedy, gdy wszyscy przestrzegają pewnej umowy i przyjętych na siebie zobowiązań. Nie możesz sam być nie w porządku, a od innych domagać się traktowania cię jak każdego innego człowieka.
Qaz napisał/a:
jak zawsze coś tam się pogadało z kolegami
To może przedstawisz nam się bliżej? Jesteś chamem? Szkolnym rozrabiaką? Nieukiem, dla którego lekcje są za trudne?
Nie dość, że notorycznie gadasz na lekcji, to jeszcze nie masz za grosz wstydu z tego powodu. Żadnej skruchy, poczucia winy, tak po prostu rąbiesz o tym beztrosko na publicznym forum.
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
Basso profondo
Post nr 4, Wysłany: 2010-10-12, 15:47
Qaz napisał/a:
wymieniłem 3 zdania na głos z kolegą
Co to znaczy "na głos"? Jak daleko siedzieliście od siebie? Czy zapytałeś nauczycielki o pozwolenie? Czy ta "wymiana zdań" miała związek z tematem lekcji?
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum