Witam, jestem uczniem szkoły średniej i mam pytanie, bo nigdzie nie uzyskałem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi, a kto jak kto, ale nauczyciele wiedzą to najlepiej.
Jest maj i grozi mi jedynka z religii (jak i nie nieklasyfikacja) ponieważ rzadko na nią chodziłem, miałem przynieść na drugi semestr kartkę o wypisanie się, ale jakoś tak sobie to odpuściłem (czego teraz baaardzo żałuję) no i czasem byłem na tej religii w drugim półroczu.
I teraz moje pytanie czy mogę teraz wypisać się z religii i wszystko będzie załatwione? Czy nie pozwolą mi, bo powiedzą, że zapóźno? No dobra, powiedzą, że za późno i wystawią mi jedynke, albo nkl'ke i jak z tym będzie z jedynką bądz nkl z religi się zdaję?
Jeżeli jest to orzeczenie o zgodności z konstytucją, a ta od 1997 r. nie była zmieniana, to można mniemać, że to orzeczenie dalej obowiązuje.
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
No tak, zgodne jest liczenie jej do średniej, ale czy ta reszta się nie zmieniła, że z jedynką się zdaję, i że można się wypisać kiedy się chcę. Proszę o tą ostatnią odpowiedź, aby utwierdzić mnie w przekonaniu,
Pozdrawiam
Nie jestem niestety do końca pewny, ale z tego, co pamiętam, klasę musisz powtarzać tylko wtedy, gdy jedynkę otrzymasz z OBOWIĄZKOWYCH zajęć edukacyjnych - a religia do nich nie należy.
_________________ Szanuj ucznia swego, możesz nie mieć żadnego...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum