Post nr 1, Wysłany: 2009-10-30, 19:02 Zadanie z geografi
Cześć. Czy ktoś mógłby być tak miły i napisać mi jak to będzie ? pytanie jest takie
Korzystając z mapy samochodowej wyznacz i opisz trase przejazdu z Wrocławia do Nowej Rudy. Pani kazała również uwzględnić długość kierunki danej drogi jaki to typ i klasa drogi oraz jakimi np. austrostradami czy drogami lokalnymi itd. Byłbym bardzo wdzięczny
Basso profondo
Post nr 2, Wysłany: 2009-10-30, 19:12
Masz mapę samochodową?
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
Tzn. mam ale ja nie jestem umysłem lubującym nauki ścisłe typu geografia fizyka itd. Jestem raczej humanistą.
Więc raczej potrzebuje sporej pomocy z zakresu tej nauki. Proszę pana czy może mi pan pomóc ?
Basso profondo
Post nr 4, Wysłany: 2009-10-30, 19:18
Postaram się, otwórz mapę.
Basso profondo
Post nr 5, Wysłany: 2009-10-30, 19:21
Zlokalizuj Wrocław i Nową Rudę. Na końcu atlasu powinieneś mieć alfabetyczny spis miejscowości. Przy każdej nazwie są podane współrzędne kwadratu, w którym na mapie znajdziesz daną miejscowość.
Ja naprawdę nie wiem tyle jest tych dróg. Zadziwia mnie ich obszerność Czy mógłby pan mnie nakierować na odpowiedni tor i wskazać mi prawidłową drogę ?
Basso profondo
Post nr 9, Wysłany: 2009-10-30, 19:25
Gdybyś wjeżdżał do Wrocławia od Nowej Rudy, to którędy? Jaką drogą byś wjechał?
Niestety nie mam pojęcia czy mógłby pan po prostu podać odpowiedzieć ? bo ja nie mam do tego głowy. Wydaje mi się, że jest ta żółta droga A4 to jest E40
Basso profondo
Post nr 13, Wysłany: 2009-10-30, 19:40
A4 to jest być może na twojej mapie E40. Która droga prowadzi od A4 do centrum Wrocławia?
http://maps.google.pl/
Pod linkiem masz mapę Polski. Powiększ sobie Wrocław maksymalnie, a odpowiedź zobaczysz jak na dłoni.
No tak ja obrazki mam tylko, że ja nie umiem opisać. Czy byłby pan tak miły i szczegółowo mi opisał jak tam dojechać bo to mam za zadanie zrobić łącznie z kierunkami klasami itd.
Basso profondo
Post nr 15, Wysłany: 2009-10-30, 19:44
Nie chodzi o obrazki. Powiększyłeś sobie tę mapę w googlach?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum