Witam wszystkich
Byłam u Was już półtora roku temu, coś tam napisałam, ale nigdy nie przyszło mi do głowy żeby się przedstawić ( z góry przepraszam za brak kultury ) ale lepiej późno niż wcale
Dziś dostałam telefon od Pani Dyrektor gimnazjum, że od września zostałam przyjęta na 9 miesięcy zastępstwa za nauczyciela plastyki. Szczerze mówiąc jestem tą nowa praca troszkę przerażona, bo składałam dokumenty do podstawówek, chyba przez zupełny przypadek wysłałam do gimnazjum he he . Zaczynam zatem mój świeży staż już (dopiero ) za 2 miesiące Na pewno będzie bardzo zabawnie, bo sama do tej pory wyglądam jak uczeń gimnazjum i wszędzie pytają mnie o dowód Nikt do mnie nie mówi na "Pani", chyba, że wie, że 18-tkę miałam prawie 10 lat temu. Pewnie na pierwszej lekcji, uczniowie zareagują "te nowa-jak masz na imię"
To tyle jeśli chodzi o nową sytuację, ta stara ma się tak, że skończyłam ASP w Gdańsku- edukacją artystyczną w zakresie sztuk plastycznych. Zawsze miałam świra na punkcie plastyki, muzyki, dzieci i psów. Wszystko staram się połączyć w całość, niestety taki zestaw troszku ciężko wrzucić do jednego worka ale jakoś mi idzie...
Połączyłam już psy i dzieci (i bynajmniej nie w fazie eksperymentalnej ) pracuję wraz z moim psem jako dogoterapeuta, najczęściej w szkole specjalnej i w domach dziecka. Do tego jeśli mi się uda chcę dołożyć artterapię... no a 3 z 4 podpunktów zainteresowań to już całkiem sporo Udało się tez połączyć plastykę i dzieci, najpierw w przedszkolu (no to takie małe dzieci ) a później w prywatnej szkole - "Akadenia plastyczna dla dzieci" (tu juz dzieci "stare" około 10-12 lat) Muzyka tylko tak się jakoś toczy osobno i własnym torem, czasem zdarzy mi się śpiewać na jamm sesion w moim ukochanym Blues Clubie w Gdyni.... Poza tym tylko dzieci i psy, psy i dzieci Wpadłam teraz tez na pomysł zrobienia podyplomówki z psychologii zwierząt tylko jak to połączyć ze śpiewaniem.... hmmm
No i jestem gadułą straszną... co chyba widać (w realu jest jeszcze gorzej )
Pozdrawiam wszystkich nauczycieli, tych obecnych, przyszłych, jak i przeszłych, oraz wszystkich uczniów i studentów!! UDANYCH WAKACJI!!!!!
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
To nie nadużywaj ich. Zauważ, że one powstały w celu wyrażenia nastroju. Jeżeli napiszesz jedną na końcu swojej wypowiedzi <- oznacza ona uśmiech i wszystko jest jasne. W środku zdania, czasem użyje człowiek coby ironię w wypowiedzi zaznaczyć. I wystarczy.
Nie wiem jak inni, ale mnie się źle czyta, jak mnie te żółte buźki rozpraszają.
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Dopse dopse, nie wiedziałam, że się pojawią, nie robiłam podglądu - teraz już jestem o niebo mądrzejsza.
Niestety wszystko zależy od struktury forum, gdzieniegdzie pojawiają się automatycznie, gdzie indziej nie. Zupełnie jak z edycją postów. Usunęła bym te emoty z miłą chęcią, niestety na tym forum nie można edytować postów, na które ktoś odpowiedział.
No ale koniec już o emotach. Pozdrawiam!
Niestety nie można, co mnie dziwi. Często tak było, że chciałem usunąć literówkę ze swojego posta, albo przeformułować zdanie, bo np. było kulawo zakończone. Ale takiej możliwości niestety nie ma.
Niestety, coś za coś.
Konieczne było takie ograniczenie ze względu na częste usuwanie treści postów przez ich autorów po pewnym czasie, gdy dyskusja w danym temacie stawała się niewygodna dla autora wypowiedzi.
Nikt potem nie wiedział czego ona dotyczy i co dyskutujący krytykują.
Teraz możliwość edycji istnieje tylko do momentu pojawienia się kolejnej wypowiedzi.
Witam ja dziś wpadłem na waszw forum.
Mam na imie Piotrek. Zakończyłem 3 szkoły w mojej miejscowości w Jaworznie W zeszłym roku zdałem mature. W tym roku zakończyłem pierwszy rok studiów inżynierskich na Akademii górniczo-hutniczej w Krakowie na kierunku Energetyka.
Jagielloński wita Górniczo-Hutniczą Baw się dobrze
A witam.
Idziękuję za słowa otuchy ale w sesji mam przerwę i teraz się wakacjuje na wrzesień została mi przeniesiona matma oraz fizyka i mechanika:D[/quote]
Ouuu Macie aż dwie sesje poprawkowe, więc nie przejmuj się
Niestety, coś za coś.
Konieczne było takie ograniczenie ze względu na częste usuwanie treści postów przez ich autorów po pewnym czasie, gdy dyskusja w danym temacie stawała się niewygodna dla autora wypowiedzi.
Nikt potem nie wiedział czego ona dotyczy i co dyskutujący krytykują.
Teraz możliwość edycji istnieje tylko do momentu pojawienia się kolejnej wypowiedzi.
Malgalo, a wystarczy by osoba odpowiadająca na posta zacytowała go - i już wiadomo, o czym była rozmowa
Malgalo, a wystarczy by osoba odpowiadająca na posta zacytowała go - i już wiadomo, o czym była rozmowa
Nie tak całkowicie. Treści postów były całe usuwane po dłuższym czasie. Była też całkowicie zmieniana ich treść.
Cytuje się raczej tylko odpowiedni fragment. Inaczej każdy post miałby więcej cytatów niż treści. Zacytowany fragment jest tylko fragmentem wypowiedzi i dopiero możliwość przeczytania całości daje nam pełen obraz. A co zrobić, gdy tej całości już nie ma lub jest całkowicie zmieniona?
Witam
Jestem tu pierwszy raz Mam na imię Tomek i pracuję w szkolnictwie 9 lat ucząc muzyki w szkole podstawowej i gimnazjum. Od niedawna jestem też "panem świetliczanką"
W wolnych chwilach piszę scenariusze (głównie scenki teatralno-kabaretowe - www.chomikuj.pl/rasstomi - hasło jak mój login) oraz komponuje piosenki dla dzieci. Tutaj zapraszam na stronę www.myspace.com/rasstomimusic oraz www.dzieciuff.pl
A po szkole bujam się w rytm reggae - www.myspace.com/zazuziband
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum