Przedmiot nauczania: edukacja wcz.
Post nr 138, Wysłany: 2010-07-08, 21:19
Tak sobie pomyślałam, że chyba wykazałam się lekkim brakiem kultury, dołączając do Waszego grona bez pytania. Mam nadzieję, że wybaczycie mi to wtargnięcie z buciorami bez "dzień dobry"
Ale podobno na nadrobienie zaległości nigdy nie jest za późno, a zatem: dzień dobry wszystkim, od kilku lat jestem nauczycielką dzieci młodszych, co marzyło mi się zanim jeszcze sama przekroczyłam szkolne progi. W tym roku kończę też studia podyplomowe na Akademii Wychowania Fizycznego.
Poza tym do szaleństwa kocham przyrodę - zwłaszcza ożywioną, wszelkie istoty chodzące, fruwające, pełzające, itd. (sporo tego biega po moim domu, a Itulka to imię jednego z moich kociaków).
Miło się z Wami przebywa
Przedmiot nauczania: edukacja wcz.
Post nr 139, Wysłany: 2010-07-08, 21:44
Dodam jeszcze, że na forum trafiłam z dwóch powodów:
1. Denerwowało mnie, że w Internecie każdy może wypowiadać się o pracy nauczyciela co mu ślina na język przyniesie, więc postanowiłam skupić się na wypowiedziach osób kompetentnych, "z branży".
2. Mogłabym na okrągło mówić/słuchać - czytać/pisać o pracy
Tak sobie pomyślałam, że chyba wykazałam się lekkim brakiem kultury, dołączając do Waszego grona bez pytania. Mam nadzieję, że wybaczycie mi to wtargnięcie z buciorami bez "dzień dobry"
iTulka, tu nikt nie musi pytać.
Cieszymy się, że grono naszych forumowiczów powiększa się.
Witaj wśród pasjonatów
Nazywam się Darek.
Od dwóch lat uczę muzyki w szkołach podstawowych, a w ostatnim roku też w gimnazjum.
Co do mojego stażu w zawodzie, jestem na etapie znalezienia dla siebie dobrego podręcznika.
Co do mojego przedmiotu: Muzyka jest piękna, tylko jest jej dramatycznie mało i jako przedmiot dla dzieci, i jako godziny dla nauczyciela. W zeszłym roku szkolnym uczyłem w 6 szkołach... tylko 26 godzin, ale dalej tak nie dam rady.
Jestem też nauczycielem kształcenia słuchu w szkole muzycznej.
Mam trzymiesięcznego syna, a moja żona od września będzie uczyła matematyki.
Tyle o mnie, żeby nie za długo
Od dwóch lat uczę muzyki w szkołach podstawowych, a w ostatnim roku też w gimnazjum.
Co do mojego stażu w zawodzie, jestem na etapie znalezienia dla siebie dobrego podręcznika.
Witaj Darku
Jeśli mogę Ci coś polecić, to osobiście w szkole podstawowej najlepiej pracuje mi się z podręcznikiem „Moja muzyka”. Jeśli chodzi o gimnazjum, to obecnie mam „Bliżej muzyki”, ale tak naprawdę oferta podręczników do gimnazjum jest taka sobie. Ideału nie znalazłem.
Witajcie, mam na imie Kasia, jestem mama 2 chlopcow, obecnie mieszkamy w Holandii, szkole srednia skonczylam 5 lat temu, pozniej probowalam swoich sil na zarzadzaniu oraz rok pozniej na europeistyce, niestety to niebylob to... CHcialabym zostac nauczycielka geografii, w zwiazku z tym iz mieszkam teraz za granica ( zakladam iz wroce do Polski za kilka lat) jest mi ciezko znalezc studia ktore pominnam ukonczyc poradzcie mi prosze czy najpierw trzeba isc na geografie czy na pedagogike?? oraz moze orientjecie sie na ktorej uczelni mozna studiowac przez internet dany kierunek?? bardzo prosze o pomoc, pozdrawiam
vadliszka
Przedmiot nauczania: Język angielski
Wiek: 26 Dołączyła: 10 Sie 2010 Posty: 0 Skąd: zachodniopomorskie
Post nr 145, Wysłany: 2010-08-11, 20:45
witam!
dwa dni temu zostałam zatrudniona w szkole na wsi, jako nauczyciel języka angielskiego w V i VI klasie podstawówki i II i III klasie gimnazjum. uczenie angielskiego wydaje się pestką przy fakcie, że... jednocześnie będę (po raz pierwszy w życiu!) wychowawcą.
coś czuję, że to będzie rok pełen wrażeń i wyzwań, dlatego zawczasu dołączam do forum
Witajcie, jestem Ania i jestem tu nowa
Uczę matematyki od grudnia zeszłego roku. Pomimo krótkiej kariery przebrnęłam już przez gimnazjum i liceum. We wrześniu wracam do gimnazjum. Teraz jestem na etapie zbierania różnych dziwnych papierków - tzn. ograniczyłam się do przyniesienia kartonu z piwnicy. Z planów przygotowania sprawdzianów, rozpisania lekcji itp. nie wyszło nic - więc śmieję się ze swojej naiwności.
Pozdrawiam serdecznie znad kubka cieplej herbatki
_________________ Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było.
Wątpię, znając życie i siebie będę robić wszystko za pięć dwunasta (dosłownie i w przenośni). Na zakończenie wakacji jedziemy pod domki na Mierzeję Wiślaną i chłop mnie znów będzie chciał rzucić, bo caly wyjazd przemarudzę - ile to mam do zrobienia.
Ale.. tak myślę sobie, ze jakiś progres nastąpił - znalazłam to forum
_________________ Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było.
annuszka, oglądasz South Park? Pytam, bo zauważyłem awatara
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum