kasia m.
Przedmiot nauczania: Inne
Wiek: 28 Dołączyła: 27 Sie 2009 Posty: 4 Skąd: mazowieckie
Post nr 31, Wysłany: 2009-08-27, 14:47
witam ciesz się znalazłam to forum. Jestem pedagogiem specjalnym i ostatnie dwa lata pracowałam w placówkach specjalnych.Niestety przez zmiany w przepisach w pon. dowiedziałam się że nie mam pełnych kwalifikacji, bo nie mam oligofrenopedagogiki. Więc od września zaczynam prace jako nauczyciel wspomagający w 1 klasie podstawówki jestem z dolnego śląska ale praca męża skłoniła nas do przeprowadzki do warszawy:)
Witam;) mam na imię Kasia, jestem studentką, zajmuje sie aktualnie gromadzeniem materiałów do mojej pracy magisterskiej poza tym znajduje jeszcze trochę czasu po pracy na czytanie książek przygodowych i kryminałów
freshteacher
Przedmiot nauczania: Język angielski
Wiek: 26 Dołączyła: 04 Wrz 2009 Posty: 12 Skąd: mazowieckie
Post nr 34, Wysłany: 2009-09-04, 16:44
Witam Mam 24 lata i właśnie zaczęłam pracę w gimnazjum. Ucze języka angielskiego. Kiedy szłam uczyć nie wyobrażałam sobie, że będzie pięknie i uczniowie mnie pokochają:)Jestem realistką cieszę się, że znalazłam tp forum bo napewno znajde tu cenne informacje., które pozwolą mi się odnaleźć w nowej rzeczywistości
Przedmiot nauczania: Język polski
Wiek: 34 Dołączył: 15 Wrz 2009 Posty: 19 Skąd: wielkopolskie
Post nr 37, Wysłany: 2009-09-15, 17:14
Dzień dobry - witam na forum, jestem nowicjuszem tutaj, ale już mi się bardzo podoba. Jestem polonistą, uczę już (a może dopiero?) 8 rok, właśnie poszukiwałem informacji na temat słynnej już 19 godziny:)
Poza tym - ze spraw zawodowych.... kończę staż na dyplomowanego w maju 2010 i śmiać mi się chce z monstrualnego planu rozwoju, który stworzyłem (bez komentarza). Myślę, że będę się tutaj dobrze czuł.
PS. Przepraszam z góry za brak znaków diakrytycznych czasami - klawisz Alt już odmawia posłuszeństwa.
_________________ Szlachetny rzecz każdą z wielu stron ogląda i nie ma uprzedzeń.
synapsa
Post nr 38, Wysłany: 2009-09-15, 19:56
malgala napisał/a:
Niepoprawna optymistka.
I jeszcze jedno - bardzo lubię swoją pracę.
Wiek i przedmiot nauczania widoczny. Staż pracy bardzo długi. Uczę w szkole podstawowej ...
I jeszcze jedno - bardzo lubię swoją pracę.
Witam
Mogłabym z niewielkimi zmianami skopiować
mieszkam na wsi, uczę ,,, niby na wsi ale to największa szkoła w gminie - prawie 500 uczniów
Prywatnie: mąż, syn LO zaczął, córcia żłobek zaczęła
Pasje pozazawodowe: komputer, książki, robótki - haft krzyżykowy i całkiem niedawno odkryty haft matematyczny.
Uwielbiam zwierzęta . Mam w domu i koło domu spore stadko - trochę moje, trochę sąsiedzkie ...
Niepoprawna optymistka.
Przedmiot nauczania: Język polski, biblioteka
Wiek: 31 Dołączyła: 10 Gru 2008 Posty: 52 Skąd: mazowieckie
Post nr 41, Wysłany: 2009-09-28, 19:00
Witajcie, mam na imię Ewelina i pracuję już szósty rok w gimnazjum. To mała, wiejska szkoła, więc naprawdę nie jest źle. Dzieciaki potrafią być kochane. Ja, podobnie jak malgala, kocham to, co robię i nie wyobrażam sobie, żebym mogła robić coś innego. Chociaż wizja szkoły i to, co teraz się dzieje, zaczyna mnie przerażać.
Prywatnie - żona, matka 2-letniego urwisa. Pozdrawiam wszystkich.
[student]KaGeo
Przedmiot nauczania: geografia
Post nr 44, Wysłany: 2009-10-23, 19:07
Witam. Jestem studentką geografii z przyrodą (Buziaki finezjo ). Obecnie przygotowuję się do pisania pracy dyplomowej. Nie mam męża, ani narzeczonego... Ale mam pieska No i przede wszystkim fantastycznych oddanych przyjaciół.
Mam także macochę rodem z bajek dla niegrzecznych dzieci
Marzę o pracy w szkole- zaznaczam: jestem w pełni świadoma blasków i cieni pracy nauczyciela- również dzięki Wam!!! Bardzo dziękuje
Uwielbiam czytać. Czytam wszystko co sie da. Szczególnie książki podróżnicze ale oprócz tego programy telewizyjne, ulotki...
I przede wszystkim jestem otwarta na nowe znajomości.
Pzdr!
Witam,
nazywam się Agnieszka i od 1 listopada zaczynam pracę jako nauczyciel historii i WOS w szkole ponadgimnazjalnej:) ogromnie się cieszę, tym bardziej że w tym roku skończyłam studia i wiedziałam, że będzie ciężko znaleźć pracę w zawodzie... a na sam początek zastępstwo to już coś:)
Tym bardziej, że mój (większość) przedmiotów ograniczają godzinowo, no może poza wychowaniem fizycznym):
Zainteresowania, to przede wszystkim komputery, literatura:)
Ten rok jest dla mnie, tym bardziej szczęśliwy, że "weszła w posiadanie Męża":)
Pozdrawiam wszystkich nauczycieli i życzę wielu sukcesów:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum