Jestem uczniem 1 klasy gimnazjum charakteryzującym się niezwykłym spokojem, roządkiem. Jestem ambitnym młodzieńcem, który z chęcią uczy się podstawy programowej i wiadomości ,,ponad program''. Mam 13 lat i mam czarne bujne włosy oraz błękitne oczy.
może i przyszły∫matematyk się pojawi... nie tracę nadziei
_________________ Zostawiaj zawsze po drodze to, co najbardziej cenne: okruchy szczęścia w sercach ludzi.
Setsi
Przedmiot nauczania: Inne
Post nr 49, Wysłany: 2009-11-07, 20:08
Witam. Jestem początkującą wychowawczynią. Pracuję w Młodzieżowym Ośrodku Wychowawczym. Mam nadzieję, że mogę liczyć na trochę wsparcia z Państwa strony. Będę wdzięczna za wszelkie cenne rady i wskazówki. Być może znajdę tutaj osoby, które pracują w placówkach resocjalizacyjnych lub po prostu z trudną młodzieżą. Dyskusja z doświadczonymi pedagogami będzie dla mnie prawdziwym ukojeniem.
Pozdrawiam.
Setsi, witaj na forum
Mój syn studiuje resocjalizację. Też ma zamiar z trudną młodzieżą pracować.
Post nr 51, Wysłany: 2009-11-07, 21:16
Przeglądałam wątki i większość dotyczy szkół. Mam nadzieję, że uda mi się utworzyć jakiś "mały kącik" dla takich ja ja, gdzie będzie się mieściła przydatna wiedza z zakresu resocjalizacji.
W Internecie na próżno można szukać miejsc, w których wymieniają się doświadczeniami osoby, które zdecydowały się na pracę z młodzieżą niedostosowaną społecznie.
Mam nadzieję, że na tym forum będzie można zebrać odpowiednią wiedzę (szczególnie odnoszącą się do praktyki) w tej kwestii.
Witam. Jestem uczniem klasy 2 gimnazjum. Mieszkam we Wrocławiu. Jestem urodzonym humanistą. Moje ulubione przedmioty to historia, język polski, informatyka, WOS, WF. Interesuję się muzyką organową i liturgiczną, gram w kościele (spotkać mnie można także na Ogólnopolskim Forum Organowym). Lubię także sport, historię, chętnie śledzę bieżące wydarzenia w kraju jak i za granicą, interesuję się polityką. Jestem ogólnie lubiany przez nauczycieli, choć moją słabą (chociaż może i dobrą) stroną jest to, iż zawsze mam coś do powiedzenia. Mam nadzieję, że będę mógł prowadzić rzeczowe i kulturalne dyskusje z nauczycielami i uczniami.
Crisie to świetnie, że znalazłem bratnią duszę. Ja uwielbiam humanistykę. Jest to wspaniała nauka, która otwiera nowe możliwości. Nauki ścisłe uważam za niepotrzebne dodatki, którymi ludzkość w przyszłości już nie będzie się posługiwać. Matematyczne wzory i równania są potrzebne lecz tylko dla miłośników i specjalistów tych że przedmiotów. Miło mi, że również lubisz Polski, Historię, Wos. Może zajrzysz też do moich tematów w, których wspólnie z gronem pedagogicznym rozmyślały nad wieloma aspektami w Polsce i na świecie.
Nauki ścisłe uważam za niepotrzebne dodatki, którymi ludzkość w przyszłości już nie będzie się posługiwać.
Otóż to, co tam jakaś biologia czy chemia, po co ludziom rozwój medycyny itp, ważniejsze jest zakuwanie, w jakim stylu jest miolion pięćset rzeźb pokazanych w książce. A taka fizyka z astronomią to już w ogóle. Odkryliśmy parę planet w kosmosie i takie tam, i starczy, kogo by to dalej interesowało, no! Doprawdy, wymyślają ludzie z tymi przedmiotami ścisłymi.
Witam. Jestem uczniem klasy 2 gimnazjum. Mieszkam we Wrocławiu. Jestem urodzonym humanistą. Moje ulubione przedmioty to historia, język polski, informatyka, WOS, WF. Interesuję się muzyką organową i liturgiczną, gram w kościele (spotkać mnie można także na Ogólnopolskim Forum Organowym). Lubię także sport, historię, chętnie śledzę bieżące wydarzenia w kraju jak i za granicą, interesuję się polityką. Jestem ogólnie lubiany przez nauczycieli, choć moją słabą (chociaż może i dobrą) stroną jest to, iż zawsze mam coś do powiedzenia. Mam nadzieję, że będę mógł prowadzić rzeczowe i kulturalne dyskusje z nauczycielami i uczniami.
Pozdrawiam serdecznie!
Witaj młodzieńcze Właśnie wróciłam z koncertu ,w którym sama brałam udział.Grałam na skrzypcach w duecie z młodym organistą, uczniem IV kl. PSM II st. w Poznaniu. Graliśmy przeboje muzyki poważnej Arię na strunie G z III Suity Orkiestrowej D-dur J.S.Bacha , Adagio g-moll Thomaso Albinioniego i Pie Jesu Gabriela Faure.Piszesz ,że jesteś urodzonym humanistą, ale przecież muzyka to bardziej matematyka ,a bas cyfrowany to już na pewno ...wyższa matematyka .Lubie podyskutować z młodymi , a na temat muzyki w szczególności .Na stronę forum organowego tez czasami zaglądam.Niektóre wątki potrafią mnie rozśmieszyć do łez np. ten o "mszycach"
Pozdrawiam również i życzę dobrego powietrza
A propos na jakim grasz instrumencie ?Ten dziś był w miarę nowy , piszczałkowy , ale sprawiał nam jakieś psikusy
Prawie wszyscy mi mówią: o, muzyk, to na pewno dobry z matematyki, a u mnie odwrotnie Gram na elektronicznym instrumencie Johannus Rembrandt 3070. Piszczałki to dla mnie na razie niespełniona miłość Chociaż parę razy grywałem na piszczałokwych, ale tylko tak "przelotnie".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum