Olga.
Rozpoczynałam studia z nastawieniem na chęć pomocy "trudnej młodzieży" - takie światłe cele. Po skończeniu studiów życie zweryfikowało moje marzenia - "Wszędzie byleby nie świetlica szkolna". Teraz pracuję we wcześniej wspomnianej świetlicy i na nic innego nigdy bym nie zamieniła tej pracy. Jak to się mówi? - Odnalazłam swoje powołanie?
Prywatnie - Mężatka ( przed duże "M") z rocznym stażem ( wczoraj minął rok od ślubu ), starająca się o dziecko. Zapalona "kociara" - w domu jeden kocurek ( tajski ), który jest oczkiem w głowie moim i męża.
Pozdrawiam
zuza13
Przedmiot nauczania: Język polski
Post nr 66, Wysłany: 2009-12-29, 11:13
Witam!!!
Od kilku dni przeglądam sobie to forum i postanowiłam do Was dołączyć Jestem początkującym nauczycielem. Uczę języka polskiego w szkole podstawowej. Mimo młodego wieku, jest to już moja trzecia praca...Jednak cały czas pracuję w ramach jakichś krótkich zastępstw. Nigdzie nie ma szans na stałe zatrudnienie Mam nadzieję, że mój los w końcu się odmieni Pozdrawiam!!!
Forum przeglądam od kilku dni, i wreszcie postanowiłem dołączyć do waszego grona.
Mam 14 lat, mieszkam w niewielkim, ale pięknym miasteczku, do gimnazjum dojeżdżam 20 km autobusem(nie jest źle). Lubię sport(ćwiczenia siłowe w domu, gra w noge, siatke, bieganie, rower), muzykę(rap, R&B, techno, dance), dobrą zabawę, interesuję się militariami i wojskowością, ale moją największą pasją jest historia. Jestem humanistą, marzycielem, nie lubię przedmiotów ścisłych. Jestem dobrym uczniem, nie sprawiam zbytnich problemów wychowawczych(:D).
W przyszłości planuję zostać nauczycielem historii lub oficerem wojska polskiego.
Z góry zaznaczam, że jestem osobą o poglądach prawicowych, konserwatywnych.
Myślę, że zostanę tutaj na dłuższy okres czasu Nie oszukujmy się. Zarejestrowałem się tutaj po to, aby inwigilować środowisko nauczycielskie i zbierać o nim informacje, które później mogą przydać się uczniom
Witam! Obecnie chodzę do II klasy lo, jestem raczej humanistką, aczkolwiek wielbię chemię. Poza tym bardzo lubię historię, WOK i polski. Mam kota i żółwia. Lubię prozę Umberto Eco i fantastykę. Do niedawna zamierzałam być prawnikiem (mam całkowicie prawniczą rodzinę, więc wydawało mi się to oczywiste), ale gdzieś tak od czterech miesięcy coraz poważniej myślę o tym, że chciałabym uczyć historii i/albo WOKu. Tak na marginesie, co trzeba studiować by móc uczyć WOKu?
Nie polecam zawodu nauczyciela. Pracuję w tym zawodzie od niedawna i poważnie myślę o zmianie pracy.
[student]krufka
Przedmiot nauczania: edukacja elementarna, język angielski
Wiek: 22 Dołączyła: 21 Sty 2010 Posty: 2 Skąd: wielkopolskie
Post nr 71, Wysłany: 2010-01-21, 17:24
Mam na imię Kinga, jestem studentką edukacji elementarnej i języka angielskiego (zostało jeszcze pół roku ). Doświadczenie zawodowe zbieram od 7 lat jako wolontariusz w placówce przypominającej skrzyżowanie świetlicy z domem kultury . Mieszkam w Poznaniu. Moje hobby to instrumenty muzyczne (kolekcjonowanie i gra), a z zainteresowań pedagogicznych - metoda storyline.
Witam, mam na imię Tomek i jestem uczniem klasy 1 LO. Uwielbiam Matematykę, historię i geografię. Natomiast chciałbym studiować filozofię Lubię sporty, głównie piłkę nożną.
Witam!
Jestem studentką V roku lingwistyki, w trakcie pisania pracy magisterskiej. Planuję zostać nauczycielką od września (jeśli dobrze pójdzie). Najchętniej rusycystką, chociaż zdobędę też uprawnienia do nauki angielskiego (i pewnie to prędzej wypali ze względu na zapotrzebowanie, które i tak zdaje się spadać). Jestem dopiero na etapie obmyślania cv, ale w przyszłości jak się rozkręcę zapewne będę tu częstym i dociekliwym gościem, gdyż praktycznie wszelka praca zawodowa jest mi obca, w tym tajniki nauczycielskie... Już zaczynam się stresować Może ktoś podpowiedziałby jaką najlepiej wybrać szkołę - liceum czy może podstawówka - co lepsze na początek dla nauczycielki przerażonej bardziej niż wszyscy uczniowie razem wzięci
A prywatnie, cóż.... Kilkuletni staż w związku (na wesele trzeba jeszcze uzbierać), ponadto posiadaczka przemiłego, szalonego psiaka, pasjonatka dobrej książki i porządnego leniuchowania
Witam!
Jestem nauczycielem od 1990r. Pracuję na wsi. Zawód jest moją pasją. Niestety coraz więcej spraw dotyczących edukacji przestaje mi się podobać. Forum jest to miejsce dzielenia się wiedzą i doświadczeniem - chętnie sie czegoś nowego nauczę a jak będę umiał - pomogę.
Witam!
Jestem nauczycielem wdżwr i przyrody w szkole podstawowej w Krakowie. Początkowo uczyłam wdż z niechęcią, teraz z coraz większym zaangażowaniem. Chciałabym nawiazać kontakt, z nauczycielami tego przedmiotu.
Namiętnie biegam, w ubiegłym roku przebiegłam dwa maratony, w tym roku planuję pobić własne rekordy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum