Dawno temu taki przepis funkcjonował (tak mniej więcej w latach 60-tych), potem został zniesiony i do chwili obecnej powtarzany jest przez niektórych. Jest to tylko bzdurna legenda oświatowa. Możesz być spokojna, uprawnień nie tracisz.
Post nr 92, Wysłany: 2010-03-11, 18:44
W takim razie jestem już spokojna - dziękuje baaaardzo za informację. Pozdrawiam.
Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 93, Wysłany: 2010-04-08, 12:58
No to na dzień dobry powiem, że jestem studentem 3 roku filologii angielskiej choć zarobkowo zajmuję się organizacją koncertów młodych kapel rockowych. Wszystko co robię, również nauczanie, jest jakoś związane z muzyką, która to jest moją największą pasją. Amatorsko gram też na basie.
Ja na powitanie powiem, ze jestem bardzo ciekawa tego forum, i pozytywnie do tego nastawiona. Motywem, dla którego sie zalogowałam jest opinia na temat portalu nauczyciel.pl (ale o tym w innym temacie) ):)
NO cóz, osobiście jestem pozytywnie nastawiona do swojej pracy, choć w liceum ogólnokształcącym nie jest łatwo, szczególnie, ze uczę chemii, a np profile humanistyczne, strasznie marudzą. Ostatnio jednak jest coraz lepiej Po pół roku pracy z nimi odbieramy sie pozytywnie.
Ja dołączę do kolegi muzyka Ja muzykę znam od różnych stron, byłem już producentem, organizatorem koncertów, managerem, gitarzystą, wokalistą, klawiszowcem, no ale wylądowałem w szkole i tutaj na razie się odnajduje, chociaż cały czas pogrywam dla przyjemności Uczę w dość dobrym liceum, choć miałem też przygodę z podstawówką. Uczę przedmiotów stosunkowo niepopularnych więc zastanawiam się nad poszerzeniem kwalifikacji, aczkolwiek korci mnie także perspektywa doktoratu z filozofii, na co namawia mnie mój przyjaciel.
_________________ "Każdy cytat jest skrajnym uproszczeniem i uogólnieniem. Ten też"
Witam serdzecznie
! Mam na imię Gosia i mam 25 lat. Jestem żoną Piotrka i mamą bardzo żywiołowego Krystianka. Pochodzę z Wielkopolski, ale obecnie od ponad dwóch lat mieszkam w Szkocji. Ukończyłam Edukację wczesnoszkolną z arteterapią w Kaliszu-licencjat.
W tym roku w sierpniu wracamy do Polski. Oczywiście wybieram się od października na studia magisterskie-zaoczne i przyznam się, że mam w związku z tym dylemat i właśnie głównie dzięki temu znalazłam to forum Za tydzień wyjezdzam na urlop do kraju i zamierzam wybrac się do mojej SP, aby dowiedziec się czy mogłabym odbyc w niej staż w klasach 1-3. Mam nadzieję, że będę miała taką możliwośc.
Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów!
Misiowa
Przedmiot nauczania: Język niemiecki
Post nr 97, Wysłany: 2010-05-03, 10:17
Witam serdecznie
jestem nauczycielka języka niemieckiego, ale dopiero teraz mimo swoich "latek" zaczynam prace w szkole, a właściwie chciałabym zacząć. Tak mi sie życie poukładało, a raczej nie poukładało, ze wlaśnie teraz a nie wcześniej.
Jestem mamą 19 latki, już studentki geodezji na Politechnice gdańskiej, 16 latki, kończącej teraz Gimnazjum i... 5 latka, przedszkolaka. Wychowuję cała trojkę , a właściwie dwójkę, bo najstarsza córka dziennie studiuje ale i pracuje, teraz już sama. Imusze sobie jakoś radzić. Wcześniej udzielałam mnóstwa korepetycji, teraz szukam pracy stalej w szkole, bo to wlaściwie zawsze było moim celem... ale moj były partner skutecznie mi to z głowy wybijał...
Jestem wiec na etapie poszukiwania pracy w szkole, jakiejkolwiek, wysłałam kilkadziesiąt CV i ...cisza narazie odezwała sie jedna szkoła ale... proponują mi tylko zastępstwo ...a mi tak zależy aby związać sie z jakąś szkołą już na stałe.
Choć pewnie na początku będzie stres,to wiem, ze sobie poradzę, zawsze miałam dobry kontakt z dziecmi, zwlaszcza z mlodzieżą i wiem, ze sobie poradzę i bardzo tego chce!
proszę, trzymajcie zamnie kciuki
Misiowa, jeżeli jest to zastępstwo od września do końca roku szkolnego, to bierz.
Będziesz mogła wtedy odbyć staż na nauczyciela kontraktowego.
I jeszcze jeden warunek. Musi być co najmniej pół etatu.
Powodzenia.
[student]EVelina
Przedmiot nauczania: Inne
Wiek: 25 Dołączyła: 07 Maj 2010 Posty: 2 Skąd: małopolskie
Post nr 101, Wysłany: 2010-05-17, 15:45
Witam wszystkich:)
Mam na imię Ewelina i jestem tutaj na forum od niedawna. Obecnie mieszkam w Krakowie. Mam 23 lata i ostatni rok studiów przed sobą. Bardzo lubię snowboard i jazdę na rolkach. Jestem na etapie poszukiwania pracy mimo iż nie jest to łatwe (zważając na to że jestem początkująca i bez doświadczenia) mimo to nie zniechęcam się
Imć Profesór
Przedmiot nauczania: Historia
Post nr 102, Wysłany: 2010-05-18, 21:45
Witam Wszystkich!
Od jakiegoś czasu śledziłem forum, ale dopiero teraz postanowiłem się zarejestrować. Przypadkiem tu trafiłem, gdy szukałem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. I odpowiedź znalazłem i to niejedną
Jestem nauczycielem historii w jednym z łódzkich liceów. Poza swoim przedmiotem nie widzę niczego innego, no może jeszcze dobrą literaturę i krajoznawstwo czymkolwiek byle do przodu
Imć Profesór, z dobrej literatury polecam Cień Wiatru Carlosa Ruiza Zafona. Książka mnie urzekła i skutecznie odciągnęła od nauki A tak poza tym, to witam
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Anna Świderska
Przedmiot nauczania: Język polski
Post nr 104, Wysłany: 2010-05-26, 18:46
Witam;
Nazywam się Ania. Od 3 lat szukam pracy w szkole. Wreszcie się udało. Od września zaczynam pracę w Zespole Szkół Pijarskich w Katowicach )
W grudniu wyszłam za mąż, jestem szczęśliwą żoną Na razie nie planuję dzieci.
Interesuję się literaturą, teatrem i kulturą żydowską.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum