Awans zawodowy, publikacje nauczycieli, nauczyciele
Strona głównaForumSklep

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Opowiedzmy coś o sobie
Autor Wiadomość
malgala 
Administracja
matematyk-optymista

Przedmiot nauczania: matematyka
Post nr 91, Wysłany: 2010-03-11, 18:25   

Dawno temu taki przepis funkcjonował (tak mniej więcej w latach 60-tych), potem został zniesiony i do chwili obecnej powtarzany jest przez niektórych. Jest to tylko bzdurna legenda oświatowa. Możesz być spokojna, uprawnień nie tracisz.

aagnieszkaa 

Przedmiot nauczania: Inne
Post nr 92, Wysłany: 2010-03-11, 18:44   

W takim razie jestem już spokojna - dziękuje baaaardzo za informację. Pozdrawiam.

[student]Sz@jba 
Złodziej Zapalniczek

Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 93, Wysłany: 2010-04-08, 12:58   

No to na dzień dobry powiem, że jestem studentem 3 roku filologii angielskiej choć zarobkowo zajmuję się organizacją koncertów młodych kapel rockowych. Wszystko co robię, również nauczanie, jest jakoś związane z muzyką, która to jest moją największą pasją. Amatorsko gram też na basie.

Dorota_G 

Przedmiot nauczania: Chemia
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Post nr 94, Wysłany: 2010-04-16, 08:29   

Muzyka, super ! Tez ją kocham !

Ja na powitanie powiem, ze jestem bardzo ciekawa tego forum, i pozytywnie do tego nastawiona. Motywem, dla którego sie zalogowałam jest opinia na temat portalu nauczyciel.pl (ale o tym w innym temacie) ):)

NO cóz, osobiście jestem pozytywnie nastawiona do swojej pracy, choć w liceum ogólnokształcącym nie jest łatwo, szczególnie, ze uczę chemii, a np profile humanistyczne, strasznie marudzą. Ostatnio jednak jest coraz lepiej :) Po pół roku pracy z nimi odbieramy sie pozytywnie. :)

Pozdrawiam Was :)

Vilfredo 

Przedmiot nauczania: WOS, etyka
Post nr 95, Wysłany: 2010-05-02, 17:09   

Ja dołączę do kolegi muzyka :) Ja muzykę znam od różnych stron, byłem już producentem, organizatorem koncertów, managerem, gitarzystą, wokalistą, klawiszowcem, no ale wylądowałem w szkole i tutaj na razie się odnajduje, chociaż cały czas pogrywam dla przyjemności :) Uczę w dość dobrym liceum, choć miałem też przygodę z podstawówką. Uczę przedmiotów stosunkowo niepopularnych więc zastanawiam się nad poszerzeniem kwalifikacji, aczkolwiek korci mnie także perspektywa doktoratu z filozofii, na co namawia mnie mój przyjaciel.

[student]GosiaU25 

Post nr 96, Wysłany: 2010-05-02, 19:40   

Witam serdzecznie
! Mam na imię Gosia i mam 25 lat. Jestem żoną Piotrka i mamą bardzo żywiołowego Krystianka. Pochodzę z Wielkopolski, ale obecnie od ponad dwóch lat mieszkam w Szkocji. Ukończyłam Edukację wczesnoszkolną z arteterapią w Kaliszu-licencjat.
W tym roku w sierpniu wracamy do Polski. Oczywiście wybieram się od października na studia magisterskie-zaoczne i przyznam się, że mam w związku z tym dylemat i właśnie głównie dzięki temu znalazłam to forum :mrgreen: Za tydzień wyjezdzam na urlop do kraju i zamierzam wybrac się do mojej SP, aby dowiedziec się czy mogłabym odbyc w niej staż w klasach 1-3. Mam nadzieję, że będę miała taką możliwośc.

Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów!

Misiowa 

Przedmiot nauczania: Język niemiecki
Post nr 97, Wysłany: 2010-05-03, 10:17   

Witam serdecznie :)

jestem nauczycielka języka niemieckiego, ale dopiero teraz mimo swoich "latek" :wink: zaczynam prace w szkole, a właściwie chciałabym zacząć. Tak mi sie życie poukładało, a raczej nie poukładało, ze wlaśnie teraz a nie wcześniej.

Jestem mamą 19 latki, już studentki geodezji na Politechnice gdańskiej, 16 latki, kończącej teraz Gimnazjum i... 5 latka, przedszkolaka. Wychowuję cała trojkę , a właściwie dwójkę, bo najstarsza córka dziennie studiuje ale i pracuje, teraz już sama. Imusze sobie jakoś radzić. Wcześniej udzielałam mnóstwa korepetycji, teraz szukam pracy stalej w szkole, bo to wlaściwie zawsze było moim celem... ale moj były partner skutecznie mi to z głowy wybijał...

Jestem wiec na etapie poszukiwania pracy w szkole, jakiejkolwiek, wysłałam kilkadziesiąt CV i ...cisza :( narazie odezwała sie jedna szkoła ale... proponują mi tylko zastępstwo ...a mi tak zależy aby związać sie z jakąś szkołą już na stałe.
Choć pewnie na początku będzie stres,to wiem, ze sobie poradzę, zawsze miałam dobry kontakt z dziecmi, zwlaszcza z mlodzieżą i wiem, ze sobie poradzę i bardzo tego chce!
proszę, trzymajcie zamnie kciuki :)

Serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczow :)

malgala 
Administracja
matematyk-optymista

Post nr 98, Wysłany: 2010-05-03, 11:55   

Misiowa, jeżeli jest to zastępstwo od września do końca roku szkolnego, to bierz.
Będziesz mogła wtedy odbyć staż na nauczyciela kontraktowego.
I jeszcze jeden warunek. Musi być co najmniej pół etatu.
Powodzenia.

boguslawa.kredens 

Post nr 99, Wysłany: 2010-05-17, 09:54   

Witam serdecznie pierwszy raz na forum :)

Do usłyszenia,
Bogusia

malgala 
Administracja
matematyk-optymista

Post nr 100, Wysłany: 2010-05-17, 12:34   

A ja mam nadzieję, że nie ostatni.
Witaj :D

[student]EVelina 

Post nr 101, Wysłany: 2010-05-17, 15:45   

Witam wszystkich:)
Mam na imię Ewelina i jestem tutaj na forum od niedawna. Obecnie mieszkam w Krakowie. Mam 23 lata i ostatni rok studiów przed sobą. Bardzo lubię snowboard i jazdę na rolkach. Jestem na etapie poszukiwania pracy mimo iż nie jest to łatwe (zważając na to że jestem początkująca i bez doświadczenia) mimo to nie zniechęcam się

Imć Profesór 

Przedmiot nauczania: Historia
  Post nr 102, Wysłany: 2010-05-18, 21:45   

Witam Wszystkich!

Od jakiegoś czasu śledziłem forum, ale dopiero teraz postanowiłem się zarejestrować. Przypadkiem tu trafiłem, gdy szukałem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. I odpowiedź znalazłem i to niejedną :D

Jestem nauczycielem historii w jednym z łódzkich liceów. Poza swoim przedmiotem nie widzę niczego innego, no może jeszcze dobrą literaturę i krajoznawstwo czymkolwiek byle do przodu :D

[student]haLayla 
El Comediante

Przedmiot nauczania: Medycyna
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Post nr 103, Wysłany: 2010-05-18, 22:17   

Imć Profesór, z dobrej literatury polecam Cień Wiatru Carlosa Ruiza Zafona. Książka mnie urzekła i skutecznie odciągnęła od nauki :D A tak poza tym, to witam :)

Anna Świderska 

Przedmiot nauczania: Język polski
Post nr 104, Wysłany: 2010-05-26, 18:46   

Witam;

Nazywam się Ania. Od 3 lat szukam pracy w szkole. Wreszcie się udało. Od września zaczynam pracę w Zespole Szkół Pijarskich w Katowicach :) )

W grudniu wyszłam za mąż, jestem szczęśliwą żoną :) Na razie nie planuję dzieci.

Interesuję się literaturą, teatrem i kulturą żydowską.

malgala 
Administracja
matematyk-optymista

Post nr 105, Wysłany: 2010-05-26, 19:30   

Witaj Aniu :D

Odpowiedz do tematu