Post nr 1, Wysłany: 2010-10-24, 16:16 Choroby zawodowe/renta z tytułu choroby
Witam
Jestem nauczycielką na emeryturze i mam przyznaną na rok rentę z tytułu choroby zawodowej. Jestem ciekawa czy jestem w stanie otrzymać ją na stałe. Chciałabym zapytać czy ktoś jest w podobnej sytuacji i czy może wymienić się spostrzeżeniami bądź doświadczeniami. Bardzo proszę o szybką odpowiedź.
Danutka
Post nr 2, Wysłany: 2012-02-05, 09:02 Choroba zawodowa
Przeszłam na emeryture 2.5 roku temu. Rok po przejściu podjelam na emeryturze pracę w ilości 10 godzin na zastepstwo na cały rok szkolny 2010/2011 w szkole. Teraz nadal emerytura. Problemy z gardłem miałam od paru lat ale jakos nie miałam czasu sie tym zainteresowac czy doprowadzić do dalszych badań. Mam pytanie bo przeczytałam, ze chorobę zawodowa mozna zgłaszac do odszkodowania do 2 lat po skończonej pracy. Czy praca w czasie emerytury przedluza ten okres w moim przypadku o rok?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum