selena85, wiesz, można uznać, że zachowanie opisane przez ciebie nie jest zabronione, a co nie zabronione, to dozwolone
Wszyscy próbowali ci tu jakoś wytłumaczyć bezzasadność umieszczania zdjęć tego typu w internecie przez nauczyciela, więc nie uważam, aby jakoś specjalnie odbiegali od tematu.
...lecz nauczyciel to osoba dorosła... ba, dojrzała... wykształcona... Nauczyciel powinien wiedzieć, co wypada, a co jednak byłoby nie na miejscu i zgodnie z tą wiedzą postępować. A tym tropem idąc, można dojść do wniosku, że ww. zachowania powielać nie wolno.
I - odpowiadając na pierwszy post w temacie - nie jest nigdzie określone, jakie fotografie n-l wrzucać do internetu może, a to, że nauczyciel ma życie prywatne, to bardzo dobrze. Jedynie niedobrze jest, gdy się tym najbardziej prywatnym życiem ogłasza w społeczeństwie.
Analogicznie - rozumiem fotki ze ślubu udostępnione na znanym portalu społecznościowym, ale zdjęcia z nocy poślubnej już niekoniecznie I to już nie chodzi o nauczyciela, a o każdego.
Odpowiedzenie na to pytanie bylo celem postu a nie osadzanie czy to wiocha czy nie wiocha i dla jakich powodow dany nauczyciel robi to czy tamto
Moim zdaniem nauczyciel nie powinien odstawiać wiochy
A jeśli to nie przekonuje, to wyobraź sobie, że w szkole pojawia się problem uczennicy, która zamieszcza w internecie "kontrowersyjne" zdjęcia, czy po prostu upublicznia swoją prywatność.
W jaki sposób Ty, jako nauczyciel, będziesz wiarygodna w przekonywaniu, że nie powinna tego robić, skoro sama przykład taki dajesz?
Równie dobrze możesz zapytać, czy lekarzowi wolno wciągać kokę, a księdzu bzykać się na boku...chcesz zadać pytanie, czy im wolno? Wg prawa tak, ale co z tego?
Nie rozumiesz problemu?
Zrozumiesz, gdy Twoi uczniowie zaczną się Twoimi fotkami wymieniać, a rodzice sprawę komentować
Zrozumiesz, gdy Twoi uczniowie zaczną się Twoimi fotkami wymieniać, a rodzice sprawę komentować
Drogi vuem, tyle, że to nie o moje fotki chodzi, bo ja na szczęście nie posiadam profilu na tego typu portalach. Tak więc nie do mnie te wywody proszę kierować
_________________ "..I przyszedł Pan , spojrzał na pracę naszą i był zadowolony...
A gdy spytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał.."
matmanamaksa
Przedmiot nauczania: Matematyka
Mam koleżankę Panie doktorze i ona ma taki problem intymny. No proszę cię selena.
- Rozumiem, a co koleżance dolega?
- No więc swędzi mnie... tzn. koleżankę swędzi tam na parterze...
- To mają państwo... tzn. pani koleżanka ma piętrowy dom?
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
matmanamaksa
Przedmiot nauczania: Matematyka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum