Post nr 1, Wysłany: 2009-08-19, 09:01 Idiotyzmy produkowane dla dzieci
Trafiacie na takie? Dla mnie takimi idiotyzmami są bajki - nie bajki, które są teoretycznie przeznaczone dla przedszkolaków i uczniów 1-3, a zawierają teksty dla dorosłych, wyzwiska, czy nawet tylko słowa "on jest nienormalny", na których pokazane są bijące się wciąż dzieci, dziewczynka próbująca spalić zabawkę siostrze (poważnie - 20 sekund próby spalenia palnikiem gazowym, kreskówka ta dzisiaj leciała Fineasz i Ferb się zwie), i różne inne.
Inna rzecz - wczoraj w Lidlu widziałam zestaw wiaderek dla dzieci - jakieś łopatki, grabki, standard. I fajnie, tyle tylko, że na wiaderku (przeznaczonym dla maluchów!) namalowana wielka, srebrna czacha z piszczelami
Jakie Wy spotykacie potworki wśród produktów dla dzieci?
Przedmiot nauczania: język polski, terapia pedagogiczna, bibliotekoznawstwo
Wiek: 29 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 3043 Skąd: Górny Śląsk
Post nr 2, Wysłany: 2009-08-19, 11:19
Trochę nie na temat - ja wczoraj nie mogłam sobie odmówić zakupu cudnego pluszaka- poduszki w Biedronce . Pani przy kasie pyta mnie, czy pluszak będzie dobry dla czterolatki, bo zastanawia się nad jego zakupem. A ja odpowiedziałam- jeżeli dla mnie jest dobry, to dla czterolatki tym bardziej
Dla mnie tragedią są tzw. śmierdziele - czyli śmierdzące gumowe figurki (ok. 4 lat temu pojawiły się na polskim rynku). Po naciśnięciu wydzielają nieprzyjemny zapach, adekwatny do nazwy. Przykładowe figurki to: Hubert z Chlewika, Kamil Krowi Placek, Zenek Zgniłe Jajo etc. Cała kolekcja liczy 24 zabawki.
Boże, kto to wymyśla ?!
mój starszy ma 4 lata ma czapkę z czaszką oraz ze dwie koszulki ze strasznymi czaszkami. Jego ulubiony kolor to czarny, a kapela to Rammstein.
Choć ulubiona piosenka
Cytat:
jesteśmy jagódki, czarne jagódki
Mieszkamy w lasach zielonych, zielonych
Oczka mamy czarne, uszki granatowe
A sukienki sa zielone i seledynowe.
A kiedy dzień nadchodzi, dzień nadchodzi
Idziemy na jagody, na jagody
A nasze czarne serca, czarne serca
Biją nam radośnie bum tarara bum.
Jesteśmy jagódki, leśne jagódki
Mieszkamy w lasach zielonych, zielonych
Noski mamy śmieszne, rączki granatowe
A czapeczki też nosimy kiedy zimno w głowe
nic mu nie podsuwałem świadomie. mam się martwić??
Za to nie kupuję mu pistoletów. Wywaliłem kanały z "porąbanymi" kreskówkami, choć na dobra sprawę to oldschoolowy Tom&Jerry to też za mądry nie jest.
Fineasza i Ferba to sam oglądam. Jest zabawny.
_________________ We gonna ride the sea,
we pray to the wind and the glory
That's why we are raging wild and free
Przedmiot nauczania: język polski, terapia pedagogiczna, bibliotekoznawstwo
Wiek: 29 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 3043 Skąd: Górny Śląsk
Post nr 10, Wysłany: 2009-08-30, 14:43
Ostatnio młodszy kuzyn pokazał mi "super" zabawkę- takie kleiste "coś" nieokreślonego kształu . Rzucasz i świetnie przykleja się do sufitu...Szkoda, że brudna plama po tym czymś zostaje
a dla mnie kompletnym kiksem sa ubrania z motywem czaszki dla dzieci a nawet dla niemowlaków(widziałam na własne oczy!!) byłabym zdrowo walnięta gdybym miała kupić 3 letniemu dziecku bluzeczkę z czaszką a co dopiero rajstopki dla niemowlaka!!! a ludzie to kupują....dzieci od małego myślą ze czaszka jest bardziej przyjaznym emblematem od chociażby Kubusia Puchatka!! tragedia......
Przedmiot nauczania: Język polski
Wiek: 34 Dołączył: 15 Wrz 2009 Posty: 20 Skąd: wielkopolskie
Post nr 12, Wysłany: 2009-09-15, 19:14
Gdyby Wasze dzieci mieszkały w Meksyku, to 1 listopada biegałyby z cukrowymi czaszkami:) Nie demonizujcie pewnych spraw, w Polsce kultura umierania i sam odbiór śmierci są wg mnie nienormalne! Lepiej o niej mówić, czy milczeć na jej temat? Co do kreskówek - wiele z nich to straszne filmy, uczące chamstwa i agresji.
_________________ Szlachetny rzecz każdą z wielu stron ogląda i nie ma uprzedzeń.
Wiek: 17 Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 134 Skąd: Planeta Ziemia
Post nr 14, Wysłany: 2009-09-15, 20:10
pharao29 napisał/a:
finezja napisał/a:
dzieci od małego myślą ze czaszka jest bardziej przyjaznym emblematem od chociażby Kubusia Puchatka!! tragedia......
Sam Kubus Puchatek żadnym pozytywnym wzorcem nie jest - żre i niewiele robi - czy tylko dlatego dzieci mają go kochać?
Kubuś uczy przyjaźni, życzliwości, koleżeństwa czyli tego czego brakuje (nie którym)dzieciom.
ann napisał/a:
dushka napisał/a:
po cholerę czacha na kolorowym, plastikowym zestawie do piasku, co?
Bo czachy są na topie. Podobnie jak Czesław
Czacha nie kojarzy mi się z niczym innym jak EMO ! Ostatnio widziałam czaszki na butach do tego przyczepiony łańcuszek Sądząc po wyglądzie były dla dzieci, ale mysle ze one nie przywiązują do tego uwagi A Czesio to co innego
Kubuś uczy przyjaźni, życzliwości, koleżeństwa czyli tego czego brakuje (nie którym)dzieciom.
...:D
Dowcip mi się przypomniał: Smaży Kubuś na rożnie Prosiaczka. Krzyś pyta: Misiu co ty robisz, przecież to Twój przyjaciel?!?
na co miś: A już mam dość - ciągle tylko miodek i miodek...
a w temacie: wygrałam kiedyś w konkursie skierowanym do rodziców malych dzieci kasiążki: "Mała książka o kupie" "Mała książka o śmierci" i ... nie pamiętam
Obrzydliwe w/g mnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum