Jedliński
Przedmiot nauczania: Inne
Post nr 1, Wysłany: 2009-02-11, 17:50 Jak się podpisujecie ?
Jak się podpisujecie :całym nazwiskiem i imieniem czy macie coś w rodzaju skrótu (np. dwie literki i koniec)?
Ja jestem w momencie takim,że podpisywanie się całym nazwiskiem i tylko pierwszą literą jest trochę niepraktyczne .Ciekawi mnie jak wymyśliliście te swoje podpisy ?
_________________ W Chinach nauczycieli nazywa się budowniczymi narodu; czas, byśmy naszych nauczycieli nazywali tak samo. Barack Obama
Różnie. I parafka (pod informacjami dla rodziców, przy sprawdzaniu prac domowych), i pierwszą literą imienia + nazwisko czasem, i pełnym imieniem i nazwiskiem - na dokumentach.
Na dokumentach - imię i nazwisko, pod informacją do rodziców - pierwsza litera imienia i nazwisko, w dzienniku parafka, pod zadaniem domowym - zredukowana wersja parafki
Ja może nie od lat , ale również mam malutką parafkę: pierwsza litera imienia i nazwiska
A ja naprawdę od lat - w podstawówce byłam, jak podejrzałam podpis mojej cioci taki malutki i strasznie mi się to dorosłe wydało, i ona mi wymyśliła mój no i... mam go do dzisiaj Właściwie po prostu pokazała mi, że mogę użyć tylko pierwszych liter
Ja na ważniejszych dokumentach podpisuję się inicjałem pierwszego i drugiego imienia i nazwiskiem. A na bzdetnych, typu pokwitowanie odbioru paczki, listu poleconego etc. krzyżykiem
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
paprotka
Przedmiot nauczania: Język polski
Wiek: 32 Dołączyła: 24 Sty 2011 Posty: 6 Skąd: warmińsko-mazurskie
Post nr 12, Wysłany: 2011-01-24, 12:56
Pierwsze dwie litery nazwiska i szlaczek.
Nie dałam rady podpisywać się całym imieniem i nazwiskiem, czasem za dużo pisania było, zatem skróciłam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum