Owszem, jest dłuższa, ale to trochę niewygodne rozróżniać długość pauzy od długości dywizu. Jeżeli piszę biało-czerwony i Tam w górze rzeki jest młyn - powiedział przewodnik, to wciskam ten sam klawisz Nie widziałem na klawiaturze tej dłuższej kreseczki.
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Nie widziałem na klawiaturze tej dłuższej kreseczki.
Bo na klawiaturze to jest ta sama kreska. Jest jakiś skrót klawiaturowy, żeby wyszła dłuższa, ale go nie znam.
Radzę sobie spacją. Przed kreską robię spację, za kreską też i za wyrazem po niej napisanym również. Wtedy ta kreska sama się wydłuża.
W edytorze tekstu taki myk widziałem. Aczkolwiek w przeglądarce się z tym nie spotkałem.
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Może ze skrótu w przeglądarce by wyszło?
A że inaczej nie mogłam jej wydłużyć, to z edytora kopiować musiałam
Post nr 65, Wysłany: 2010-08-29, 18:17
vuem: przeczytaj jeszcze raz to, co napisałem.
Cytat:
nauczyciele publikujący swe materiały na łamach portalu 45minut.pl
Nie chodzi o wypowiedzi na forum, tylko o dokumenty (.doc) dostępne do pobrania.
Otwieram przykładowy PSO - masa błędów.
Otwieram plan rozwoju - masa błędów.
Osobiście byłoby mi wstyd oddać dyrektorowi dokument, w którym są podwójne spacje, spacje przed przecinkami, czy tekst różnej wielkości w jednym akapicie...
Jasne, że nie wymagam od osób starszych biegłej znajomości edytorów tekstu, ale takie rzeczy jak wypunktowanie (1.1, 1.2, 1.4, 1.5 .... ooops, ktoś chyba zbytnio zaufał edytorowi tekstu) czy spacje, to człowiek określający siebie mianem wykształconego powinien umieć obsłużyć.
Aczkolwiek fakt, że w formatowaniu tekstu bywam pedantyczny (cytat o mnie: "chciałbym żeby ludzie mieli takie czystopisy, jak Ty brudnopisy" )
_________________ Cokolwiek napisałem powyżej na pewno nie jest prawdą. Młodzi ludzie nigdy nie mają racji.
A mnie się udało uzyskać tę dłuższą kreseczkę. Alt+0151 daje taki efekt: —
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum