Post nr 1, Wysłany: 2006-10-04, 18:55 Podziel się swoją radością!
Tak sie dziś ucieszyłam, że muszę się tą wieścią podzielić Na poczatku tego miesiąca miała w mojej szkole rozpocząć się Wielka Kontrola Zewnętrzna, Pogrom Nauczycieli, Ptrzetrzepanie Dokumentacji, etc., etc. ... Czyli zewnętrzne mierzenie jakości pracy szkoły Ale wskutek działania tajemniczych sił wyższych, łaski Bożej czy też reakcji Opatrznosci cała sprawa została przesunieta na rok następny
A radosne to jest o tyle, że ludziom zaczynało troszkę, powiedzmy, odbijać, i atmosfera w szkole zrobiła się nieco kwasna, a teraz moze wreszcie wszystko wróci do normalności
Post nr 2, Wysłany: 2006-10-05, 13:52 Gość zapowiedziany, to mobilizacja do porządkowania .
Wszystko dowodzi temu, że szkoła jako placówka , to organizm żywy i "ruchliy" . Codzienność niesie tyle problemów , że ich bieżąca realizacja pochłania wiele energii .Choćby , każdy z dyrekccji pracował po 10 godzin , to zawsze pozostaje niedosyt w zakresie PORZĄDKU W DOKUMENTACJI , a na wizytację przyjeżdżają PAPIERKOMANI. Nie liczy się atmosfera w pracy, nie bardzo liczy się komunikacja dyrekcji z gronem pedagogicznym ,ale liczą się papierki , papierki , papierki . Piotr .
P.S. DUSHKO ! Już teraz pracuj nad swoją dokumentacją ,wg parafrazy : "pracujcie dziewczyny , bo nie znacie dnia ani godziny".
akinomka
Przedmiot nauczania: język polski, oligofrenopedagog
Post nr 3, Wysłany: 2006-10-05, 14:08
To ja się podzielę, że dziś po raz pierwszy rozstałyśmy się z klasą integracyjną w zgodzie Tzn. nasze dwa pupilki pracowały aż wrzało. Zrobili dużo ćwiczeń, byli mili, nie przeszkadzali innym i zarobili po dwa plusy! Odzyskałam wiarę w ludzi
Dushka, oby szczęście Wam sprzyjało do końca roku!
_________________ Aby zacząć biegać, trzeba najpierw nauczyć się chodzić.
Post nr 4, Wysłany: 2006-10-05, 14:20 Również aura ma swój udział w "lepszym" !!
Myślę , że składową tej dobrej pracy jest aura : dobre ciśnienie , dzień nie jest senny , itd. Chyba warto notowac takie fakty , aby nie tracić wiary w swoją pracę i aby nie widzieć "złego" tylko i wyłącznie w osobie ucznia . Silnia.
P.S. Nauczyciel też podlega tym zjawiskom (na + i na - ) .
P.S. DUSHKO ! Już teraz pracuj nad swoją dokumentacją ,wg parafrazy : "pracujcie dziewczyny , bo nie znacie dnia ani godziny".
Ja miałam na szczęście papierki w całkiem niezłym porządku Wynika to z faktu, że co roku muszę miec na dany termin napisany plan pracy z dziećmi, programy terapeutyczne, edukacyjne itp., itd., ale... Atmosfera robi swoje, człowiek chcąc niechcąc zastanawia sie, czy wszystko ma dobrze
Przedmiot nauczania: język polski, terapia pedagogiczna, bibliotekoznawstwo
Wiek: 29 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 3043 Skąd: Górny Śląsk
Post nr 6, Wysłany: 2006-10-07, 18:37
Ja się też ucieszyłam bardzoo w tym tygodniu . Byłam w gimnazjum "załatwić" praktykę pedagogiczną i zaskoczona byłam pozytywnie przyjęciem mojej osoby przez panią dyrektor i jej zastepczynię . Dawno już nie spotkałam się z tak miłymi osobami, które wykazały szczere zainteresowanie i zrozumienie sytuacji Są jeszcze ludzie na tym świecie
Witam serdecznie, miło mi przyłączyć się do forum. Mam doświadczenie: co się odwlecze, to nie uciecze - szczególnie wizytacja z Kuratorium. Spokojna głowa, dyrektor pokazuje tylko te dokumenty, które są OK
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum