jeśli ZUSy uznamy za podatek to wyjdzie nawet więcej niż 32%
E, nie, nie wyjdzie.
Jak poszedłem do mojego poprzedniego pracodawcy po podwyżkę i mu mówię, ze 5 to za mało to on mi odparł, że on na mnie wydaje 8 tysięcy. Ja dostawałem 5 reszta to ta solidarność zabierana przez Skarbówkę i ZUS. Solidarna zrzutka na cwaniaka co się pod sklepem delektuje nalweka brzoskwiniowa, a który wysyła żonę z dzieciakiem, żeby na parkingu pod marketem zbierała na niby leki albo przynajmniej na mleko. Pare lat minęło, ale watpię żeby wiele się zmieniło, a dla mnie 3 tysiące z 8 to jednak więcej niż 32%
_________________ We gonna ride the sea,
we pray to the wind and the glory
That's why we are raging wild and free
a jak doliczę jeszcze podatki pośrednie i ukryte to wychodzi jeszcze mniej i tym optymistycznym akcentem mówię dobranoc, bo zaraz przyjdzie specjalista od drugiego filaru i dopiero mi ciśnienie skoczy
_________________ We gonna ride the sea,
we pray to the wind and the glory
That's why we are raging wild and free
mr_pl
Przedmiot nauczania: Podobno angielski
Post nr 15, Wysłany: 2010-05-29, 23:06
Dolicz jeszcze, że musisz płacić za większość usług medycznych. Koszta leczenia jak najbardziej doliczyłbym do wszelkich podatków. Mówię o zabiegach koniecznych, nie o chirurgiach plastycznych biustu.
_________________ Cokolwiek napisałem powyżej na pewno nie jest prawdą. Młodzi ludzie nigdy nie mają racji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum