Post nr 1, Wysłany: 2011-02-24, 15:45 Nauczyciel z tytułem magistra z innego kierunku
Witam, ciekawi mnie czy nauczyciel, ktory posiada tytul magistra z dziedziny nie zwiazanej z nauczaniem moze sie tym tytulem poslugiwac w szkole? Np. nauczyciel ktory ma ukonczony licencjat z jezyka obcego, moze poslugiwac sie tytulem magistra (ktory uzyskal z innego kierunku/innej dziedziny) ???
_________________ "..I przyszedł Pan , spojrzał na pracę naszą i był zadowolony...
A gdy spytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał.."
Tytułem może się posługiwać jak najbardziej, ale nie ma w przedmiocie tytułu magistra i nie może o sobie mówić: nauczyciel języka magister Kowalski.
[rodzic]ZamekKrynica
Przedmiot nauczania: Geografia
Wiek: 31 Dołączył: 30 Mar 2011 Posty: 9 Skąd: dolnośląskie
Post nr 4, Wysłany: 2011-04-14, 13:15
Dokładnie tak jak w powyższym poście. Możesz się posługiwać tytułem jeżeli go posiadasz,ale jeżeli posiadasz licencjat z przedmiotu którego uczysz,a magistrem jesteś z innego przedmiotu,to wtedy sprawa się nieco komplikuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum