Ja Edziu widzę raczej strach w jej oczach, dość kwaśne ma te uśmiechy, a i głos niepewny...
Nadal myślę, że taką ma osobowość, brakuje jej tego czegoś, czego nie można wytrenować na warsztatach, czy zajęciach z metodyki.
W każdym zresztą zawodzie "coś" trzeba mieć. Określone cechy charakteru i osobowość określają dobrego dyrektora, handlarza, czy policjanta...
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Pogadaj z moim mężem - ja na waciki tylko zarabiam
Post nr 189, Wysłany: 2010-09-04, 06:53
Cytat:
W ostatnich dniach przed inauguracją roku szkolnego we Włoszech uczniowie pochłonięci są ... odrabianiem lekcji. We wszystkich szkołach podstawowych i średnich otrzymali obszerne książki z zadaniami na wakacje.
Maturalna afera w Rabce - to już koniec?
"Zdali! Cała trójka maturzystów - bohaterów maturalnej afery w LO w Rabce poprawiła ustną maturę z polskiego w sesji sierpniowej. Istnieje prawdopodobieństwo, iż nie zdali oni majowego egzaminu ponieważ podczas studniówki zorganizowali żartobliwy quiz ośmieszający własnych nauczycieli. Czytaj dalej i poznaj emocjonującą historię maturzystów z Rabki!"
http://www.perspektywy.pl...d=2789&Itemid=1
Mnie zastanowiła kwestia dyktafonu
czytamy dalej:
"Dyktafon jest bronią
Bohaterowie afery z rabskiego LO dysponowali niezbitym dowodem na przebieg egzaminu – cały nagrali na schowane dyktafony. Zapisu jednak nie udostępnili.
Czy mieli prawo nagrać egzamin? Szef Centralnej Komisji Egzaminacyjnej, Krzysztof Konarzewski wyjaśniał: - Na egzamin nie wolno wnosić urządzeń telekomunikacyjnych, a dyktafon takim nie jest. Uczniowie dobrze zrobili, że nagrali tę maturę. Znam kilka przypadków, w których nauczyciele mścili się na niepokornych dzieciach podczas pytania. Gdyby to tylko ode mnie zależało, rejestrowałbym wszystkie egzaminy."
konris
Przedmiot nauczania: Język polski
Wiek: 56 Dołączył: 24 Lut 2009 Posty: 144 Skąd: pomorskie
Aż takich kwiatków to nie ma, ale nie sadzę czy na długo Niestety w gimnazjach nie jest najlepiej a z roku na rok gorzej.... np w mojej szkole zauważyłam ostatnio, ze jest dyscyplina ale względem nauczycieli, to nas się pilnuje niemal na każdym kroku a uczeń jak przysłowiowa 'święta krowa' - prędzej nauczyciel zwróci uczniowi uwagę niż dyrektor.... a na nasze uwagi na temat uczniów na radach słyszymy 'w czasie dyżurów na przerwie nie wysyłać uczniów do dyrekcji tylko do wychowawcy' a co ten wychowawca zrobi? Wezwie rodzica, wpisze uwagę? Młodzież wcale się tym nie przejmuje a dla dyrekcji najważniejsze to dokumentacja narzucona przez ministerstwo, aby tylko wszystko na papierku grało i było tak piękne jak tego chce ministerstwo. My nauczyciele jesteśmy z dnia na dzień coraz to bardziej bezradni a pomocy nie ma znikąd Takich kwiatków jak w artykule jak już pisałam nie ma, ale w tym tygodniu jedna z koleżanek wróciła z lekcji w strasznym stanie psychicznym, roztrzęsiona, wyprowadzona z równowagi.... pierwszy raz (a nie jest początkującym nauczycielem) nie mogła powstrzymać się od płaczu, do tego stopnia doprowadziło ją zachowanie uczniów... na dodatek to uczniowie klasy 1 gimnazjum... naprawdę jest coraz gorzej niestety
konris
Przedmiot nauczania: Język polski
Wiek: 56 Dołączył: 24 Lut 2009 Posty: 144 Skąd: pomorskie
Post nr 195, Wysłany: 2010-10-07, 17:27
Tu jest, hm, ciekawiej:
.............................................
Prośba spełniona, link usunięty.
Niewtajemniczonym oświadczam, że taki jest już wyżej
malgala
Ostatnio zmieniony przez malgala 2010-10-07, 21:23, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum