Awans zawodowy, publikacje nauczycieli, nauczyciele
Strona głównaForumSklep

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Newsy związane z edukacją
Autor Wiadomość
[student]haLayla 
El Comediante

Przedmiot nauczania: Medycyna
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Post nr 286, Wysłany: 2011-08-18, 11:45   

Oby nie urojona :ble:

Jedliński 

Przedmiot nauczania: Inne
Post nr 287, Wysłany: 2011-08-18, 14:00   

http://wiadomosci.gazeta....___odwazna.html
Wybory 2011. Minister Hall w tabloidzie: "odważna sesja" vs "żenująca ustawka"

Basso profondo 

Post nr 288, Wysłany: 2011-08-18, 14:21   

Na swoim blogu pani menister robi dobrą minę do złej gry.

18 sierpnia 2011
Zamykam temat kolana. Za dwa tygodnie początek nowego roku szkolnego
Po zeszłorocznym zabiegu musiałam urlop poświęcić na rehabilitację kolana. Przez 2 tygodnie chodziłam więc na zabiegi, siedziałam codziennie o tej samej porze w kolejce pod gabinetem krioterapii z dziesiątkami pacjentów. Na zabiegi wchodziłam wspólnie z kilkoma innymi osobami. Siadałam obok mających podobne zabiegi, a do gabinetu czasem wchodziły różne osoby. Taka sytuacja jest tam normalna, a personel sympatyczny, traktujący wszystkich jednakowo, stwarzający niemal rodzinną atmosferę. W takich warunkach jak pokazano w Super Ekspresie odbywała się zarówno moja rehabilitacja, jak i dziesiątek innych osób. Byłam tam traktowana i zachowywałam się jak każdy pacjent, którego wszyscy widzą w zwykłych szortach. Ćwiczenia na sali gimnastycznej, choć, tak zwane, indywidualne, także odbywają się wśród innych pacjentów mających podobne problemy. Do tego rodzaju ćwiczeń i zabiegów nogi trzeba mieć odsłonięte.

Moja rehabilitacja nie była żadną tajemnicą. Dlatego gdy któregoś dnia pod przychodnią pojawił się fotoreporter zdecydowałam się pozwolić mu na robienie zdjęć. Pewnie można mi zarzucić, że powinnam być na takie sytuacje lepiej przygotowana. Jednak zachowywałam się po prostu jak każdego dnia. Nie przygotowałam się na to specjalnie i nie pozowałam. Przecież w takiej sytuacji byłam widziana codziennie przez wielu ludzi i każdy mógł mi wtedy zrobić podobne zdjęcia.

Minister edukacji czasem jednak musi sam odrobić lekcje. Wszystkich, którzy publikacją zdjęć poczuli się zaskoczeni zapewniam, że w przyszłości będę ostrożniejsza, ale też nie będę wymagać, aby traktowano mnie inaczej niż innych ludzi. Ci, którzy mnie znają, wiedzą, że nigdy nie byłam politykiem żyjącym z i dla tabloidów. Jedno, nawet najbardziej niefortunne zdjęcie tego nie zmieni. Pozostaję tą samą Katarzyną Hall, tyle, że ze sprawniejszym kolanem. Za dwa tygodnie początek nowego roku szkolnego.

Pozostaję tą samą Katarzyną Hall... Niestety... :(

Chora menister, chora edukacja.

[student]haLayla 
El Comediante

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Post nr 289, Wysłany: 2011-08-18, 14:56   

miwues napisał/a:
pani menister

Chyba kanister.

blog Hall napisał/a:
Przez 2 tygodnie [..] siedziałam codziennie o tej samej porze w kolejce [..] z dziesiątkami pacjentów.

Nie, żebym komuś źle życzył, ale większy pożytek byłby z tej kontuzji, gdyby przytrafiła się ona Kopaczowej.

vuem 

Post nr 290, Wysłany: 2011-08-18, 18:54   

haLayla napisał/a:
Nie, żebym komuś źle życzył, ale większy pożytek byłby z tej kontuzji, gdyby przytrafiła się ona Kopaczowej.

W klinice, gdzie na co dzień (a nie w czasie kampanii wyborczej i sezonu sesji zdjęciowych) ministrowie się leczą kolejek nie ma.

[student]haLayla 
El Comediante

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Post nr 291, Wysłany: 2011-08-18, 19:05   

A szkoda. Władza powinna być blisko ludu i dzielić jego troski i radości :mrgreen:

Na marginesie: wiedzieliście, że nasza minister zdrowia jest nałogową amatorką dymka?

vuem 

Post nr 292, Wysłany: 2011-08-18, 19:23   

Ależ rewelacja...żeby chociaż chlała na umór albo w żyłę dawała, to rozumiem... :mrgreen:

A tak poważnie, dla mnie szczytem nałogu u lekarza był przypadek prof. Religi. Widząc tyle cierpienia i śmierci wynikających z palenia sam kopcił jak smok, kto jak kto, ale on nie mógł wmawiać sobie, że "mnie się to nie przytrafi".

[student]haLayla 
El Comediante

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Post nr 293, Wysłany: 2011-08-18, 20:24   

Nie przebije byłego prezydenta Niemiec Weizsaeckera, który pali do stu papierosów dziennie. Nazwano to nawet ładnie Kettenrauchen - palenie łańcuchowe.

Ale mimo wszystko. Minister zdrowia nie powinien się obnosić ze swoim nałogiem. Ba! Ja uważam, że lekarz w ogóle nie powinien palić papierosów, bo to zły przykład dla pacjentów.

vuem 

Post nr 294, Wysłany: 2011-08-18, 21:02   

Tyż prowda.

Jedliński 

Przedmiot nauczania: Inne
Post nr 295, Wysłany: 2011-08-20, 09:38   

Kanada. Nauczyciele żądają kar za umieszczanie ich zdjęć w internecie
http://wiadomosci.gazeta....czanie_ich.html

Andulencja 

Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 296, Wysłany: 2011-10-25, 18:40   Nowe pensum?

Takie informacje pojawiły się 3 lata temu: http://praca.gazetaprawna..._22_godzin.html

Dziś znajoma przyszła i nowościami z jej szkoły, że to staje się faktem.

Czy ktoś zna szczegóły?

edzia 

Post nr 297, Wysłany: 2011-10-25, 20:01   

Ale przecież wprowadzili tzw. godziny kartowe, zwiększając pensum. Mniej niż zapowiadano. Kompromis.

Mnie nic nie wiadomo, by mieli kolejny raz zwiększać pensum. Ale może ta znajoma w ministerstwie pracuje i ma świeższe niusy... ;)

Andulencja 

Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 298, Wysłany: 2011-10-25, 20:17   

Jej dyrektorka była na szkoleniu w poniedziałek i stąd te niusy :wink:

edzia 

Post nr 299, Wysłany: 2011-10-25, 21:01   

A, to jak te niusy ze szkolenia, to... wszystko jasne. :) Ja na ostatnim szkoleniu dowiedziałam się, że jestem funkcjonariuszem publicznym i podlegam karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat za przyjęcie korzyści majątkowej, choćby czekoladek Merci (przykład pani prowadzącej - nawiązanie do reklamy telewizyjnej). ;) Na szczęście uczestnicy zlekceważyli groźbę i wyśmiali panią. :)

Zastanawiam się, czy nie podać nazwiska prowadzącej. Bowiem i inne kwiatki miała.

vuem 

Post nr 300, Wysłany: 2011-11-01, 08:15   

http://wiadomosci.gazeta...._od_wtorku.html

Odpowiedz do tematu