Jedliński, dopiero ja dołączyłam post z linkiem do tego tematu partita400, założyła nowy wątek w którym był tylko link i nic więcej
Zauważ, że nawet te dwa krótkie zdanka dopisała później.
Post nr 80, Wysłany: 2009-11-29, 15:01
Spoko. Ja ten wątek widziałem i rozszyfrowałem Twoje działanie i w pełni je popieram.
Ta moja poprzednia wypowiedź to była pieśń pochwalna na Twoją cześć
pozdrawiam
Plany MEN-u na przyszły rok szkolny
Cytat:
Najważniejsze zadania zaplanowane przez MEN na przyszły rok to większa pomoc psychologiczna dla dzieci, zmiany w kształceniu zawodowym oraz nowy system motywacyjny dla nauczycieli.
Jedliński
Przedmiot nauczania: Inne
Post nr 81, Wysłany: 2009-12-02, 16:45
Cytat:
Trybunał Konstytucyjny orzekł, że przepisy dotyczące wliczania ocen z religii do średniej na świadectwie są zgodne z ustawą zasadniczą. Jeden z sędziów zgłosił zdanie odrębne - podaje Radio TOK FM.
Oceny z religii zgodne z konstytucjąZdaniem Trybunału wyrok nie jest przejawem wspierania jakiegokolwiek światopoglądu ponieważ rodzice i dzieci mają możliwość wyboru i w zamian mogą zdecydować się na lekcje etyki. Trybunał Konstytucyjny zauważył, że wybór religii może nie być swobodny, ale podejmowany pod presją społeczną. Wynika to z tego, że w Polsce zdecydowana większość wierzących to katolicy. Zdaniem Trybunału to nie świadczy o zgodności ustawy o wpisywaniu ocen z religii na świadectwo z konstytucją, tylko o małej tolerancji społecznej. Jednak, według Trybunału, nie jest to sprawa, którą mógłby się zająć TK.
Wprowadzenie do średniej ocen wyniku z religii jest konsekwencją obecności religii w szkołach, choć nie jako przedmiotu obowiązkowego. TK przypomniał, że w naszym systemie wszystkie oceny są liczone do średniej.
Ja nie rozumiem o co jest to wielkie halo. Przecież zasady obliczania średniej są takie same dla wszystkich: bierzemy wszystkie przedmioty na które uczeń uczęszcza, dodajemy oceny i dzielimy przez ilość przedmiotów. Czy wliczanie oceny z dodatkowego języka francuskiego dla uczniów, którzy chcą na te lekcje chodzić jest dyskryminacją uczniów, którzy są za mało zdolni, by się tego języka uczyć? Przecież ktoś może chodzić na religię nie dlatego, żeby się modlić, tylko po to, aby poprawić swoje wiadomości z teologii. A nikt ateisty czy prawosławnego nie wygoni przecież z zajęć religii katolickiej tylko dlatego, że jest innego wyznania. Przy okazji jest to działalność ekumeniczna
_________________ As I kissed her goodbye I said, all beauty must die
And lent down and planted a rose between her teeth
wielkie halo jest dla polityków. Mnie i jak zauważam innych nauczycieli zupełnie to nie obchodzi. politycy mają powód by się znowu klepać po gębach. SLD coś chce, ale się wstyda, bo zamiast głupstwem czyli oceną zajęliby się całym przedmiotem.
Dyrektor miałby kase by wynagradzac tych co robią konkrety w szkole czyli funkcja to nie przekleństwo jak teraz (gdy każdy się miga) tylko ... no właśnie bo jak będzie miał stówkę do podziału to zostanie po staremu. Jak lider dostanie 25 złoty to nielider zabije go śmiechem.
Przy okazji sensacyjna wiadomośc niedopatrzona przez cenzurę w GW.
Cytat:
Stażysta, kontraktowy, mianowany i dyplomowany - nauczyciel jest w stanie wspiąć się na te stopnie w ciągu 10 lat. Z każdym kolejnym rośnie jego wynagrodzenie do 2616 zł brutto.
Jestem w szoku kto to puścił? Przecież oczywista oczywistość, ze średnie wynagrodzenie nauczyciela to ok 4 tysięcy.
_________________ We gonna ride the sea,
we pray to the wind and the glory
That's why we are raging wild and free
Jedliński
To proceder jawny z przyzwoleniem i nawet zachętą państwa. Profesor ma za zadanie zarabiać. On i jego uczelnia. Wyniki naukowe?? A komu one potrzebne?? Jedliński wiesz?
_________________ We gonna ride the sea,
we pray to the wind and the glory
That's why we are raging wild and free
Jedliński
Post nr 86, Wysłany: 2009-12-20, 21:28
Rypin. Pomysł nauczycielki zrobił furorę!
Cytat:
Gazetka szkolna napisana po niemiecku? Wbrew pozorom sięga po nią mnóstwo dzieci – opowiada germanistka Anna Szablewska, która za swój pomysł otrzymała prestiżowy, europejski certyfikat.
Taaa...mój mąż germanista już dawno na to wpadł, ale u niego na wsi nawet gazetkę po polsku trudno było "opchnąć", a te po niemiecku w ogóle nie miały brania...( te polskie to chociaż nauczyciele kupowali, tych niemieckich to już nikt nie chciał).
A w ogóle to się zastanawiam, jak się o niej dowiedzieli.
Jedliński
Post nr 88, Wysłany: 2009-12-24, 09:20
Co prawda nie news, ale artykuł
Superdzieci superrodziców
Cytat:
W wieku trzech miesięcy uczą się pływać, w wieku trzech lat - języka angielskiego, a pięciu - szybkiego czytania. Czy rodzice rzeczywiście ułatwiają im start życiowy, czy też od kołyski przygotowują do wyścigu szczurów?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum