Przedmiot nauczania: język polski, terapia pedagogiczna, bibliotekoznawstwo
Wiek: 29 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 3043 Skąd: Górny Śląsk
Post nr 18, Wysłany: 2007-08-02, 21:55
Ja dziś kilkam o tej porze, bo mój piesio coś niespokojny jest i muszę go wyciszyć
Ale pewno długo to nie potrwa i padnę , bo ja to skowronek jestem, nie sowa
jeśli już wzorowo się spakowałam to mogę jeszcze posiedzieć , moje klikanie ciszy nocnej nie narusza ....bo wedle mojego rozkładu dnia ,takowa nie funkcjonuje
Być może nie chcą ....nurzanie sie w nieszczęściu jest łatwiejsze ...opanowanie szczęścia, jest sprawą poważniejsza .....wymaga zdaje sie więcej pracy, innego spojrzenia na siebie ,ludzi , świat ...
Kiedy na zajęciach mówię o poczuciu własnej wartości i młodzież ma powiedzić o sobie coś pozytywnego to nie potrafią
Kiedy ich pytam kiedy ostatni raz powiedzieli do innej osoby coś miłego i zrobili coś bezinteresownie to są zszokowani
Dziwią się kiedy mówię im aby się przeszli po mieście i uśmiechali do osób mijanych po drodze albo myjąc zęby uśmiechneli się do siebie to patrzą na mnie jak na wariatkę
Ja też się dołączę do rozważań o szczęściu:
"Rzadko szczęście odczuwamy wtedy, kiedy jest naszym udziałem. Dopiero gdy przeminie, spoglądamy wstecz i nagle pojmujemy - niekiedy ze zdumieniem - jak bardzo byliśmy szczęśliwi." — Nikos Kazantzakis
Wydaje mi się że aby być szczęśliwym trzeba być w zgodzie z sobą. Człowiek szczęśliwy to człowiek zadowolony ze swojego życia, z teraźniejszości. Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże. Należy cieszyć się z drobiazgów, z błachostek. Nie odkładać niczego na później, bo może nam zabraknąć na to czasu.
Post nr 29, Wysłany: 2007-08-02, 23:00
O północ
Ja na razie nikomu klikaniem nie przeszkadzam... Więc sobie poklikam jeszcze troszkę
_________________ Aby zacząć biegać, trzeba najpierw nauczyć się chodzić.
Przedmiot nauczania: nauczanie zintegrowane, zerówka w szkole
Post nr 30, Wysłany: 2007-08-03, 19:48
Witam marki nocne
Ja niestety bym z chęcią posiedziała i z wami poklikała ale dzieci mnie odganiają niby dla mojego dobra .... bo nie widze jak one długo siedzą w nocy ha ha
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum