Basso profondo
Post nr 1, Wysłany: 2011-08-22, 09:11 Pani minister tańczy
Przypomnę ostatni wyczyn naszej pani minister:
Pani minister kłopoty z autokreacją
Zdjęcia szefowej MEN Katarzyny Hall ze spuszczonymi spodniami zelektryzowały portale i skonfundowały PO
Minister edukacji, która jest trzecia na gdańskiej liście kandydatów PO do Sejmu, została sfotografowana podczas wizyty u lekarza. Zdjęcia ukazały się w "Super Expressie". Jedno z poczekalni, gdzie Katarzyna Hall czekała na wizytę u ortopedy. "Jak zwykły pacjent" – zaznacza gazeta. Kolejne – ze spuszczonymi spodniami, u lekarza, wreszcie na kozetce podczas rehabilitacji. Z tekstu dowiadujemy się, że szefowa resortu edukacji całe wakacje leczyła kolano.
Siła tabloidu
Czy pani minister zgodziła się, żeby fotoreporter tabloidu towarzyszył jej podczas wizyty u lekarza? A jeżeli tak, to dlaczego? Grzegorz Żurawski, rzecznik MEN, odmówił komentarza w tej sprawie.
– Siła tabloidu – mówi "Rz" w nieoficjalnej rozmowie inny pracownik ministerstwa. I dodaje, że nie było tajemnicą, iż Katarzyna Hall leczy ubiegłoroczną kontuzję i sierpniowy urlop przeznaczy na rehabilitację. Zdjęcie nóg szefowej MEN w tabloidzie było jednak dla jej podwładnych zaskoczeniem. – Zawsze chodzi w spodniach i jej nóg nikt nigdy nie widział – wyjaśnia pracownik resortu.
Paweł Olszewski, rzecznik Klubu Parlamentarnego PO, wykręcił się od odpowiedzi na pytania "Rz", mówiąc, że zdjęć nie widział, więc trudno mu je komentować. – Tabloidy często publikują zdjęcia z ukrycia – dodał. Podobnie reagowali jego partyjni koledzy, nawet w nieoficjalnych rozmowach.
Dzisiejszy "Przegląd tygodnia" w "Uważam rze", komentarze Mazurka i Zalewskiego:
1.
Najważniejsza kwestia w polskiej polityce to kolana Katarzyny Hall, minister edukacji. Można je było obejrzeć w "Super Expresie". Spodnie pani minister miała opuszczone. Nie dlatego, żeby siedziała na sedesie, lecz dlatego, iż poddawała się rehabilitacji u lekarza. A pomyśleć, że to Kaczora wysyła się na badania psychiatryczne.
2.
Obawiamy się, że ta żałosna ustawka to nasza wina. Bo ostatnio pisaliśmy, że pani Katarzyna jako osoba niezbyt popularna ma po wyborach już nie być ministrem. Zapewne zespół doradców postanowił temu zaradzić. - Może zrobimy ustawkę u lekarza? To wzbudzi w narodzie współczucie - zaproponował jeden. - Świetny pomysł. To może sesja u proktologa? - zaproponował drugi. Po burzliwej dyskusji zdecydowano, że hemoroidy na razie zostaną w odwodzie.
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
Jedliński
Przedmiot nauczania: Inne
Post nr 2, Wysłany: 2011-08-22, 21:02
Rzadko, ale tym razem zgadzam się z Karnowskim:
Cytat:
W mojej ocenie minister Hall powinna albo udowodnić, że gazeta naruszyła jej prywatność albo powinna odejść. Bo to co zrobiła, jeśli jak wszystko wskazuje świadomie, jest żenujące. Polscy nauczyciele zasługują na szefa resortu edukacji, który ma odrobinę klasy. I który będzie ich wspierał w budowaniu powagi szkoły, a nie ich pracę demolowa
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
W kolanie to ją ciąża uciska i na rdzeń kręgowy promieniuje, więc puchnie i mózg uciska.
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum