Post nr 1, Wysłany: 2011-11-12, 20:25 Praca dodatkowa na uczelni
Witam!
Jestem nauczycielem w Szkole Specjalnej. Chciałabym w weekendy dorobić sobie na prywatnych uczelniach, na studiach zaocznych lub podyplomowych. Ze względu na wykształcenie mogłabym prowadzić zajęcia z wielu dziedzin,nie wiem jednak jak się do tego zabrać, gdzie "uderzyć". Może ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat? Wysyłać cv i czekać na odpowiedź? Może ktoś już podjął taką pracę i podzieli się doświadczeniem?
tecumseh
Przedmiot nauczania: Język niemiecki
Wiek: 29 Dołączył: 13 Mar 2011 Posty: 48 Skąd: podkarpackie
Post nr 2, Wysłany: 2011-11-14, 17:36
Po prostu wysyłaj podania, a adresy mailowe/pocztowe uczelni przecież można znaleźć w internecie, jak masz czas, zawsze można poroznosić osobiście po uczelniach.
Jeśli masz dobre CV i spore doświadczenie a jest zapotrzebowanie, myślę, że nie będzie problemu.
szkoły wieczorowe też szukają nauczycieli. jeśli tylko Twoje kwalifikacje pozwolą Ci uczyć danego przedmiotu, to śmiało pisz do nich, bo też można tam dość dobrze sobie dorobić.
_________________ Istnieje silna tendencja do stawania się tym, co umysł sobie wyobrazi. korepetycje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum