Awans zawodowy, publikacje nauczycieli, nauczyciele
Strona głównaForumSklep

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przedstawiciele wydawnictw
Autor Wiadomość
jaga111 

Przedmiot nauczania: Matematyka
  Post nr 1, Wysłany: 2011-10-27, 15:03   Czym kusiły was wydawnictwa

W nawiązaniu do dzisiejszego artykułu w Rzeczpospolitej i nie tylko. Co zaoferowały wam wydawnictwa za wybór podręczników. Ja przez 7 lat "współpracy" z pewnym wydawnictwem otrzymałam 3 firmowe ołówki, 2 zbiorki zadań oraz 1 plakat przedmiotowy. Od 3 lat nie odwiedził mnie żaden przedstawiciel handlowy z tego wydawnictwa. Raz w roku wydawnictwo organizuje spotkanie promocyjne w najbliższym mieście powiatowym odbywające się w dzień powszedni w godzinach popołudniowych, a w ramach opcji all inclusive otrzymujemy soczek ze słomką oraz odliczone dwa ciasteczka na talerzyku. Żyć nie umierać. Ale społeczność okołoszkolna już dyskutuje gdzie w tym roku wyjadę na wakacje ze swoim wydawnictwem. 8)

matmanamaksa 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Post nr 2, Wysłany: 2011-10-27, 15:50   

Ta społeczność niech dyskutuje. To rozwijające zajęcie. Tak to już jest, że jak ktoś ma coś to albo złodziej, albo na cudzej krzywdzie się dorobił. Mówi się różne rzeczy o nauczycielach, wydawnictwach, dyrektorach, ubezpieczycielach, ale i o lekarzach, firmach farmaceutycznych, księżach i ich romansach parafialnych. Wrzuć luz (czekam na reprymendę).

linczerka 

Post nr 3, Wysłany: 2011-11-29, 19:34   Przedstawiciele wydawnictw

Zastanawiałam się, czy to w ogóle poruszać na forum. Miałam w pracy ciekawą wizytę. Wpadła na lekcję pani, przedstawia się i natychmiast chce rozmowy. Poczekała do przerwy z nosem na kwintę. Informuje mnie o niebywałej ofercie. Dostanę laptopa na potrzeby klasy "od ręki", tylko podpiszę zobowiązanie, że od września będę realizowała ich program. Myślę, że więcej nie przyjdzie. Po prostu, nie podoba mi się taka forma "promocji", a program jeszcze bardziej.

motylek8 

Przedmiot nauczania: english
Post nr 4, Wysłany: 2011-11-29, 19:43   

Powiem szczerze, że nigdy nie spotkałam się z taką sytuacją. Ze mną przedstawiciele zazwyczaj się wcześniej umawiają i NIGDY żaden z nich nie wszedł na lekcji. Każdy grzecznie czeka i na koniec jeszcze przeprosi za zajmowanie czasu na przerwie.

[student]buds425 

Post nr 5, Wysłany: 2011-12-12, 10:02   

no to dziwny ten przedstawiciel, żeby jeszcze jakieś miny robić:D ja nie lubię takiej nachalności. z reguły takich zbywam i to natychmiast.

[student]buds425 

Post nr 6, Wysłany: 2011-12-30, 08:09   

reprymendy nie będzie, bo na plotkarstwo i snucie domysłów nie ma rady. dzięki temu społeczność okołoszkolna będzie mogła uruchomić swoje szare komórki i powymyślać niestworzone historie:D

matmanamaksa 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Post nr 7, Wysłany: 2011-12-30, 10:24   

buds425 napisał/a:
reprymendy nie będzie
Uff...d z i ę k i.

katusza 

Przedmiot nauczania: Przyroda
Post nr 8, Wysłany: 2012-01-18, 15:34   

Rzeczywiście niektórzy przedstawiciele są natrętni. Chociaż ja miałam ostatnio dość miły przypadek. Dostałam list od wydawnictwa Klett z zaproszeniem na konferencję w hotelu. Oczywiście jest to na pewno jakaś forma promocji, będą przedstawiać swoje podręczniki, ale sama forma mi się podoba, szczególnie że mają też mówić o zmianach w podstawie programowej. Bez zbędnego chodzenia, namawiania, bez natręctwa. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Na pewno poinformuję o spotkaniu. A może ktoś z Was brał już udział w takiej konferencji?

linczerka 

Post nr 9, Wysłany: 2012-01-18, 16:44   

Tak, byłam na takich kilku spotkaniach. Forma mi się podobała. Można było oglądać podręczniki i inne książki wspomagające. Podyskutować i pytać też.

johny.k 

Przedmiot nauczania: WOS
Post nr 10, Wysłany: 2012-01-26, 14:49   

Moja koleżanka też dostała od Kletta zaproszenie na spotkanie… i zastanawia się czy iść. Ci którzy byliście podzielcie się spostrzeżeniami :)

koma

Post nr 11, Wysłany: 2012-01-26, 16:05   

johny.k napisał/a:
Moja koleżanka też dostała od Kletta zaproszenie na spotkanie

Takie spotkania przy kawie robi wiele wydawnictw i to od dawna.
Oczywiscie sa to spotkania promocyjne, jednak obok promocji czasem można posluchać naprawdę ciekawych wykładów. wziąć materialy do przejrzenia...Chociaż byłam i na takim, że wstyd było słuchać...Prelegent zapomniał...sie przygotować :lol:

Odpowiedz do tematu