Post nr 1, Wysłany: 2011-11-07, 19:43 Przybornik na biurku
Witam.
Potrzebuje pomocy w zwiazku z zadaniem ktore mam na studiach. Mam zaprojektowac przybornik na biurko dla nauczyciela
Moze wydawac sie to smieszne ale zeby zrobic to dobrze, musze dowiedziec sie czego nauczyciel potrzebuje w takim przyborniku. Ogolnie co lubicie miec pod reka na biurku?
Bede wdzieczna za kazda pomocna odpowiedz!
katty
Przedmiot nauczania: Język angielski
Wiek: 27 Dołączyła: 14 Maj 2008 Posty: 428 Skąd: mazowieckie
Post nr 2, Wysłany: 2011-11-07, 19:50
Obawiam się, że przybornik na biurko jest mało przydatny w momencie, kiedy zajęcia ma się w różnych salach. Ja wszystko noszę ze sobą. Nawet jeśli zostawi się w sali, jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że "zniknie".
długopisy (niebieski, zielony, czerwony), ołówek, gumka, nożyczki/ mała gilotynka, linijka, strugaczka, małe karteczki, magnesy, patafix (to plastelina samoprzylepna), mazak
Ja z punktu widzenia nauczyciela w młodszych klasach. Może jeszcze klucze do szafek.
_________________ Trzeba umieć iść słoneczną stroną życia
Kupuje nauczyciel Tak jest w moim przypadku. Realizowałam dwa projekty z UE, niestety takie pomoce nie były przewidziane. Dodam jeszcze: zszywacz, zszywki i dziurkacz.
matmanamaksa
Przedmiot nauczania: Matematyka
Nie. W ramach zajęć artystycznych dostaliśmy sporo pomocy papierniczo-biurowych. To, co wymieniłam służy wszystkim. Jak dzieciak zapomni, mam pod ręką. Swój piórniczek noszę ze sobą w torebce i go używam na lekcjach.
matmanamaksa
Przedmiot nauczania: Matematyka
No to "swój" piórniczek też ci KL zapewnił? W pytaniu pierwotnym chodziło o przybornik osobisty nauczyciela, a tego nie można w ramach funduszy unijnych kupować. Wyposażenie podstawowe do wypełniania zadań statutowych należy do samorządów.
Ola, myślę, że w/w przedmioty w przyborniku zależą od specyfiki nauczanego przedmiotu. Inny przybornik będzie miał plastyk (tak myślę), inny nauczyciel w młodszych klasach. To też weź pod uwagę.
Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 15, Wysłany: 2011-11-08, 23:41
To u mnie (kupione za własne pieniądze ) długopisy (czarny zielony i czerwony), ołówki 2 szt, linijka, gumka. 2 pary nożyczek, korektor w taśmie. Szpilki, pineski. Dziurkacz, zszywacz z zszywkami. Kredki. Markery kolorowe i suchościeralne. Klej. Taśma klejąca. Karteczki samoprzylepne.
Oczywiście przybornik na biurku nie wchodzi w grę - nie ma takich wielkich, więc za przybornik służy mi szuflada. Ach - uczę w gimnazjum i starszych klasach SP.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum