fabisiek
Przedmiot nauczania: Język polski
Post nr 1, Wysłany: 2009-11-16, 18:38 Smutno mi;(
Witam, piszę tutaj po raz pierwszy... szukałam jakiegoś forum, na którym mogłabym się wygadać i tak trafiłam tu... Otóż jestem młodym nauczycielem (stażystą) języka polskiego w gimnazjum. Bardzo się cieszyłam z tej pracy, ponieważ zawsze o niej marzyłam. Niestety czasem mam takie dni, jak dziś i poważnie zastanawiam się, czy ja naprawdę chcę to robić do końca życia..?! Uczę klasy pierwsze, z którymi dobrze sobie radzę, i jedną KLASĘ TRZECIĄ, którą "szczerzę nienawidzę"! Mam ogromne problemy, aby zapanować nad nimi, aby utrzymać dyscyplinę.. Już czasem nie mam sił, i zwyczajnie się poddaję... Proszę poradźcie, jak sobie radzić z "trudną klasą"??? Pozdrawiam
Basso profondo
Post nr 2, Wysłany: 2009-11-16, 18:54
Na ogół nie wchodzę na wątki tak zatytułowane, od razu daję je do ignorowanych, bo nie mam czasu na jakieś pogawędki o uczuciach. Kliknąłem przypadkiem - i wątek wbrew tytułowi okazuje się być merytoryczny.
fabisiek napisał/a:
Proszę poradźcie, jak sobie radzić z "trudną klasą"?
Ale jaki jest problem? Czy wyobrażasz sobie lekarza, który pyta: - Jak poradzić sobie z chorobą? - nie pisząc absolutnie nic o objawach?
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum