prega
Przedmiot nauczania: Inne
Post nr 1, Wysłany: 2010-08-29, 14:51 Szkolna codzienność -książka
Uprzedzam, ze nie byłam pewna, co do tego, gdzie umieścić ten temat, ale w końcu podjęłam jakąś decyzję i jest właśnie tu.
Więc tak:
Proszę o pomoc w napisaniu książki. Może to i dziwne, że właśnie na tym forum, ale akcja rozgrywa się właśnie w szkole, w domu dyrektora małej podstawówki, jak i również nauczycieli. Chciałabym po prostu wiedzieć z jakimi problemami borykają się na co odzień belfrzy w szkole jak i po za godzinami pracy. Takie ciekawostki, charakterystyki nauczycieli poszczególnych przedmiotów nauczanych w szkołach podstawowych
Piszcie, drodzy nauczyciele, jacy jesteście, co lubicie i czego uczycie. I Wy dyrektorzy małych szkół
Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony przez renati23 2010-08-29, 16:13, w całości zmieniany 2 razy
prega, na początek polecam uważną lekturę naszego forum.
Zacznij od działu Poznajmy się, przeanalizuj Problemy dydaktyczno-wychowawcze i Szkolną codzienność. Prawo oświatowe też może Ci ciekawe pomysły podsunąć.
prega, a wspomnienia osób, które ze smutkiem opuściły szkolne ławy, też się przydadzą?
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Odpowiedzi udzieliłoby Ci kilku użytkowników tego forum.
a) bo moje rozmowy z osobami oferującymi sprzedawanie prac maturalnych graniczą z groźbami karalnymi - thriller,
b) serwuję swoim uczniom do tłumaczenia po 10 słówek na minutę - horror,
c) moje poglądy na obowiązujące w edukacji przepisy prawne - science fiction.
Chyba nie będziesz mieć ze mnie pożytku, bo przy tym wszystkim mam wszystko w d____, a więc problemów nie posiadam...ani w pracy, ani poza nią
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
mr_pl
Przedmiot nauczania: Podobno angielski
Post nr 11, Wysłany: 2010-08-30, 11:12
vuem - zapomniałeś dodać:
"d) moje podejście do innych ludzi - dramat psychologiczny"
(piję do sytuacji użytkownika, który odszedł z forum zostawiając dłuuugi list pożegnalny (z jakimiś dziwactwami, chyba z Biblii), z tego co zrozumiałem z pobieżnej lektury jego fragmentów - z Twojego powodu).
_________________ Cokolwiek napisałem powyżej na pewno nie jest prawdą. Młodzi ludzie nigdy nie mają racji.
"e) moje zachowanie w miejscu publicznym - dramat obyczajowy"
Chociaż niekoniecznie musi mi to przeszkadzać
Przedmiot nauczania: kszt.zintegrowane
Post nr 13, Wysłany: 2010-08-30, 12:06
mr_pl napisał/a:
piję do sytuacji użytkownika, który odszedł z forum zostawiając dłuuugi list pożegnalny
Odszedł, ale tylko dla niewtajemniczonych
prega napisał/a:
akcja rozgrywa się właśnie w szkole, w domu dyrektora małej podstawówki, jak i również nauczycieli
Super, nie mogę się doczekać Mam nadzieję, że poznamy tytuł i datę wydania. Jeśli zadomowisz się na forum, to sama się przekonasz, że o niektórych to można nawet tragikomedie pisać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum